Κι όμως, έχουμε ανάγκη από ήρωες, «πολιτικούς ήρωες». Αν ο Γιώργος Παπανδρέου τα καταφέρει, θα γίνει ήρωας, λέει στα «ΝΕΑ» ο ιστορικός και πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στη χώρα μας σερ Μάικλ Λουέλιν Σμιθ, ο οποίος μίλησε χθες το βράδυ στην Αθήνα για την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης.
«Χρειάζεται όραμα, δεν φτάνει μόνο το ξεπέρασμα της κρίσης», σημειώνει και θυμίζει ότι από την ίδρυσή του το ελληνικό κράτος πάντοτε ξεπερνούσε τις κρίσεις, αλλά «πάντοτε με κάποιας μορφής ξένη επιτήρηση». «Πάθος, αίσθημα ευθύνης και μέτρου, καλή κρίση», είναι μερικά από τα κατά Μαξ Βέμπερ βασικά χαρακτηριστικά ενός καλού ηγέτη. Με αυτά άρχισε την ομιλία του στην Αθήνα ο Μάικλ Λουέλιν Σμιθ, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ιστορικός, μελετητής της Μικρασιατικής Καταστροφής, φιλέλληνας και άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας, ο σερ Σμιθ έχει και τη δική του λίστα με τις απαιτούμενες αρετές ενός καλού ηγέτη. «Οραμα για το πού θέλει να πάει τη χώρα και πίστη στο όραμά του», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρεσβευτής, ο οποίος ξεχωρίζει τις αρετές αυτές στον Ελευθέριο Βενιζέλο και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά τις περιόδους 1910-11 και 1974 αντιστοίχως.
(περισσότερα από τη συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας σερ Μάικλ Λουέλιν Σμιθ στα ΝΕΑ και στην Αριστοτελία Πελώνη εδώ)

HORCA
Online-press (Peter) : Αφού υποσχέθηκαν σχεδόν τα πάντα πριν τις εκλογές (ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι εξαγγελίες του Παπανδρέου όπως το μνημειώδες "Λεφτά Υπάρχουν", η αύξηση των μισθών πάνω από τον πληθωρισμό...., η μη αύξηση στο ΦΠΑ, η μη αλλαγή στο ασφαλιστικό σε ότι αφορά την αύξηση των ετών για την σύνταξη κ.τ.λ ), αφού κατασυκοφάντησαν την Ελληνική οικονομία παρομοιάζοντας την με τον πιο επίσημο τρόπο σαν τον Τιτανικό που βουλιάζει στέλνοντας την στα δίχτυα του ΔΝΤ, αφού έφεραν σωτήρες από το εξωτερικό για να σώσουν δήθεν την Ελλάδα από τον γκρεμό (χωρίς αποτέλεσμα μιας και παρά τον ερχομό τον σύχρονων μάγων τα Ελληνικά spreads εκτοξεύτηκαν στα ύψη και το Εθνικό χρέος απογειώθηκε και αυτό στα ύψη....),τώρα ήρθε η ώρα των BRAVO για την πολύ καλή δουλειά που έγινε .....
Και να ο πρώτος που μας το λέει κατάμουτρα ότι : ο Γιώργος θα γίνει ήρωας !!!
Για την ιστορία λοιπόν είναι ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας σερ Μάικλ Λουέλιν Σμιθ και να είστε σίγουροι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα τον ακολουθήσουν και άλλοι....! HORCA!

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top