Και την Εθνική μας στατιστική υπηρεσία παραδώσαμε τελικά στους εκπροσώπους του ΔΝΤ, πετώντας ουσιαστικά λευκή πετσέτα στις επιταγές των ελεγκτών μας .
Με μια απόφαση που πλέον δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον τρόπο ασφυκτικής εποπτείας των δημόσιων οικονομικών από την τρόικα, πρόεδρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε ο έως τώρα Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου.
Αν και το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να παρουσιάσει την συγκεκριμένη τοποθέτηση ως δική του επιλογή, είναι σαφές πως ο πονοκέφαλος των περίφημων Greek statistics δεν άφηνε περιθώρια ευελιξίας και εσωτερικών επιλογών. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μετά τη θητεία Κοντοπυράκη, τόσο η Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ επιδίωξαν να αλλάξουν την μοναδική αξιόπιστη για τα στοιχεία της οικονομίας μας υπηρεσία. Πάντως η τοποθέτηση ενός συνεργάτη του ΔΝΤ σε ένα τόσο καίριο πόστο δημιουργεί ερωτηματικά καθώς ο φορέας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη κατά το δοκούν θα τεκμηριώνει ή όχι την πρόοδο της οικονομίας μας.
Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι απόφοιτος του Amherst College-ΗΠΑ και Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου του Michigan-ΗΠΑ.
Όπως τονίστηκε πάντως από το Υπουργείο Οικονομικών, για τη διαμόρφωση της πρότασής του δημοσιοποίησε προκήρυξη των θέσεων στο διαδίκτυο, στον ελληνικό και ξένο Τύπο και συγκέντρωσε έναν σημαντικό αριθμό υποψηφιοτήτων. Τα βιογραφικά των υποψηφίων αξιολογήθηκαν αναλυτικά βάσει των κριτηρίων που έθετε ο νόμος. Η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών που έγινε εχθές δεκτή από τη Διάσκεψη των Προέδρων, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, περιλάμβανεεκτός του κ. Γεωργίου και τα εξής μέλη:
- Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λογοθέτης (Στέλεχος ιδιωτικού τομέα σε θέματα ολικής ποιότητας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στατιστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield - Μ. Βρετανία)
- Μέλος: Ζωή Γεωργαντά (Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leeds - Μ. Βρετανία, Καθηγήτρια Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
- Μέλος: Ανδρέας Φιλίππου (Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Wisconsin Madison – ΗΠΑ, καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρώην Υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας). /(protothema.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top