Αγωνιώδη προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο τον έχει οδηγήσει η απόφασή του να συνυπογράψει το περιβόητο Μνημόνιο καταβάλλει το τελευταίο διάστημα
ο Γ. Καρατζαφέρης. Κι αυτό διότι διαπιστώνει σε καθημερινή βάση ότι θα υποστεί και το κόμμα του το κόστος των επώδυνων μέτρων,
που προκαλούν εκρήξεις λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Τα μηνύματα που φθάνουν
στο γραφείο του δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Υπό το κράτος του πανικού, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το σκάνδαλο των ομολόγων, κάλεσε την κυβέρνηση να επιστρέψει σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την... πρώτη δόση του δανείου και στη συνέχεια να αποχωρήσει από τον μηχανισμό στήριξης! Σε δηλώσεις του μάλιστα σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για... «Μνημόνιο υποτέλειας». Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας ο κ. Καρατζαφέρης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στα εργασιακά λόγω των ισχυρών αντιδράσεων που προκαλούν, παρότι κατά βάθος θα ήθελε να τις στηρίξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές φάσεις οι βουλευτές του κόμματός του σε κλειστές συσκέψεις είχαν επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η απόφαση να στηριχθούν επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Πλην όμως ο κ. Καρατζαφέρης ήταν αμετακίνητος. Ο χαρακτηρισμός «εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ» που του απέδωσε ο Αντ. Σαμαράς ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καθώς ανησυχεί ότι η πολιτική «χέρι-χέρι» με τον Γ. Παπανδρέου προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις στους ψηφοφόρους του.
Επιπρόσθετος λόγος ανησυχίας των στελεχών του κόμματος, αλλά και του ίδιου του κ. Καρατζαφέρη, το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από την Ντ. Μπακογιάννη.
Η προοπτική να... αποδοκιμαστεί από τους συνέδρους απέτρεψε τον κ. Καρατζαφέρη από το να πάει, παρότι είχε προσκληθεί, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αν και ορισμένοι εξέφραζαν την άποψη ότι στην περίπτωση αυτή πρόβλημα θα είχε και ο κ. Σαμαράς. Τελικά έστειλε ως εκπρόσωπό του τον Κ. Αϊβαλιώτη, επιλογή που προκάλεσε αρκετά σχόλια, καθώς το τελευταίο διάστημα προωθείται συστηματικά από την ηγεσία. Σε αντίθεση με τον Μ. Βορίδη, τον οποίο ο κ. Καρατζαφέρης κρατάει συστηματικά στο περιθώριο, καθώς διαπιστώνει ότι έχει μεγάλη απήχηση στους ψηφοφόρους και έχουν ανέβει στο πολιτικό χρηματιστήριο οι μετοχές του, σε σημείο να γίνεται... επικίνδυνος.
Στο πλαίσιο της περιθωριοποίησης εντάσσεται και η απόφασή του να μην τον προτείνει για την Περιφέρεια Αττικής και να βάλει λάιτ υποψήφιο. Ίσως, αντίθετα με τους βουλευτές του, που πρότειναν στις εκλογές του Νοεμβρίου να καταμετρηθεί η δύναμη του ΛΑΟΣ, ο Καρατζαφέρης να φοβάται μη φανεί ότι έχει μειωθεί η δύναμή του.
(Παρόν)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top