Στον αέρα οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου της Πάτρας, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ, μιας και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο διστάζει να παραχωρήσει για πολλές εκδηλώσεις τον χώρο του Αρχαίου Ωδείου της πόλης. Είναι πάντως γεγονός ότι η ανικανότητα της δημοτικής αρχής των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών έχουν στερήσει από τη Πάτρα ένα ανοιχτό θεατρικό χώρο αξιώσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις, αν και η πόλη της Πάτρας αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006. (ο χώρος ανοικτού θεάτρου είχε προβλεφθεί στα έργα της πολιτιστικής πρωτεύουσας!) Το αποτέλεσμα της έλλειψης ενός σύγχρονου ανοικτού θεάτρου στη πόλη είναι να έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ο αρχαίος χώρος του Ωδείου ο οποιος συν τοις άλλοις αποτελεί και χώρο δυσκολίας για τους ανθρώπους μεγάλης και μεσαίας ηλικίας στο να καθήσουν και να απολαύσουν το οποιοδήποτε θέαμα. Ένα ανοικτό θέατρο για την πόλη θα έπρεπε εδώ και χρόνια να ήταν προτεραιότητα για ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης!
Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Αλ. Σκαρμέας πάντως με αφορμή την αναβολή της συζήτησης στο ΚΑΣ του αιτήματος που είχε καταθέσει ο Δήμος για την παραχώρηση του Αρχαίου Ωδείου προχώρησε στην εξής δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ανέβαλε την συζήτηση του θέματος για την παραχώρηση του αρχαίου Ωδείου στο Δήμο της Πάτρας, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.
Συγχρόνως, προκαλεί απορία το σκεπτικό με το οποίο το Κ.Α.Σ. αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης καθώς το βασικό «επιχείρημα» ήταν πως δεν μπορεί να παραχωρηθεί ο χώρος για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Γίνεται αντιληπτό, πως όσο καλή πρόθεση κι’ αν έχει κανείς, είναι αδύνατον να κατανοήσει σε τι ενοχλεί αλλά πολύ περισσότερο σε τι εμποδίζουν οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας το Κ.Α.Σ., να παραχωρήσει το Αρχαίο Ωδείο,
Σε κάθε περίπτωση, καλώ τους υπευθύνους για την λειτουργία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους, καθώς το ερχόμενο Σάββατο, ξεκινούν οι εκδηλώσεις ενός εκ των πιο σημαντικών θεσμών της χώρας»

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top