Θρήνος στο Αίγιο από τον τραγικό θάνατο του 50χρονου ιδρυτή και προέδρου της Αερολέσχης Αιγίου Απόστολου Κούρτη(φωτο) και του 17χρονου εκπαιδευόμενου Πέτρου Μαχαίρα. Οι δύο άνδρες έχασαν τη χωή τους, όταν κατέπεσε το ανεμόπτερο με το οποίο πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση. Το υπερ-ελαφρό αεροσκάφος κατέπεσε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 8, σε σημείο κοντά στην οδό Κορίνθου δίπλα από το εργοστάσιο Αχαικά Πλαστικά στην πόλη του Αιγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε όταν έσπασε από άγνωστη αιτία το ένα από τα φτερά του και έτσι κατέπεσε στο έδαφος δίχως ο πιλότος του να μπορέσει να το επαναφέρει.Στη συνέχεια, οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αιγίου. Μέχρι στιγμής άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας.
Ο Αποστόλης, πρόεδρος της Αερολέσχης Αιγίου και πολύ έμπειρος πιλότος και εκπαιδευτής, ήταν πτυχιούχος χειριστής αεροπλάνων, εκπαιδευτής και εξεταστής υπερελαφρών αεροσκαφών, καθώς και συνεργάτης της Επιτροπής Διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ο ίδιος ασχολείτο επαγγελματικά με την αεροδιαφήμιση και την έκδοση αεροφωτογραφικών λευκωμάτων, ενώ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του μικρού αεροδρομίου στην Τέμενη, όπως και στη δημιουργία της Αχαϊκής Αεραθλητικής Ακαδημίας.
Ο 17χρονος Πέτρος Μαχαίρας ήταν μαθητής της β΄Λυκείου και αγαπούσε πολύ τα αεροπλάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελε του χρόνου να δώσει Πανελλαδικές για να περάσει στη Σχολή Ικάρων και κατά κάποιον τρόπο προετοιμαζόταν από τώρα.
(attacktv.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top