Πρόστιμο ύψους 14,5 εκατ. ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο στην εταιρεία Vivartia για την υπόθεση στο καρτέλ του γάλακτος. Η απόφαση αυτή αφορά την προσφυγή που είχε κάνει η εταιρεία Vivartia κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αφορούσε τις κάθετες συμπράξεις.
Συγκεκριμένα, το 14ο τριμελές τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών μείωσε το πρόστιμο των 21,8 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αρχικά είχε επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις κάθετες συμπράξεις, σε 14,5 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα έκανε δεκτό το σκεπτικό της αρχικής απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που καταλόγιζε στην εταιρεία κάθετη σύμπραξη στο καρτέλ του γάλακτος καθορίζοντας τις τιμές μεταπώλησης στους διανομείς για το χρονικό διάστημα 2001-2006.
Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναίρεση της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως ως προϋπόθεση απαιτείται η καταβολή του συνόλου του προστίμου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε προσφύγει και κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία αφορούσε τις οριζόντιες συμπράξεις, δηλαδή τις συμφωνίες μεταξύ βιομηχανιών γάλακτος. Σε αυτή την προσφυγή το Διοικητικό Εφετείο μείωσε το αρχικό ποσό του προστίμου από 16 εκατ. ευρώ σε 10,2 εκατ. ευρώ, ενώ δέχθηκε το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Απόσχιση κλάδου
Την περασμένη εβδομάδα η γενική συνέλευση της εταιρείας Vivartia έδωσε το πράσινο φως για την απόσχιση του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών, ενώ ενέκρινε τη δημιουργία αποθεματικού ύψους 15,6 εκατ.
ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση επενδύσεων. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο του 2010 και το συνολικό της τίμημα θα φτάσει τα 730 εκατ.
ευρώ. Από αυτά τα 403 εκατ. ευρώ είναι το τίμημα και τα υπόλοιπα 327 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του δανεισμού.
Παράλληλα η εταιρεία Vivartia προχώρησε σε διάψευση φημών για επαφές της με την εταιρεία Danone με σκοπό την εξαγορά του Κλάδου Γαλακτοκομικών της Vivartia, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΛΤΑ αποτελεί σημαντικό κομμάτι για τη Vivartia και στόχος είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης της στην αγορά και η περαιτέρω ενίσχυσή της. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι βασική στρατηγική της εταιρείας είναι, στην παρούσα φάση, η αύξηση των μεριδίων των θυγατρικών μας μέσω επενδύσεων ή και εξαγορών.
(tanea.gr)

Online-press: Πολύ διαπλοκή δεν σας μυρίζει αυτό; Ποιος ήταν πρόεδρος στην Vivartia;;

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top