Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που καταφεύγει κάθε δεκαπέντε μέρες στα ίδια φτηνά κόλπα;
Το οποία μάλιστα είναι καθαρά επικοινωνιακά και παλαιά όσο και η εξουσία. Και αποδίδουν μόνον βραχυπρόθεσμα, όσο τα ΜΜΕ κάνουνε τον βλάκα, αφήνοντας τελικά τους εμπνευστές των κόλπων να φαντάζουν ακόμα πιο “λίγοι” και πολιτικά ανυπόληπτοι απ' όσο είναι.
Το ένα κόλπο είναι είναι η "καλύβα του Χότζα" και το δεύτερο είναι η “άνιση μάχη”. Όλοι θυμόμαστε τον "σκληρό αγώνα" για να μην πάμε στο ΔΝΤ, όταν η πορεία είχε ήδη συμφωνηθεί, αν δεν είχε δρομολογηθεί κιόλας, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Όλοι θυμόμαστε “τη σκληρή μάχη που έδινε η κυβέρνηση για τον 13ο και τον 14ο μισθό”, “μάχη άνιση, η οποία όμως απέβη νικηφόρα χάρη στη σκληρή διαπραγμάτευση”. Μια - δυο μέρες μετά τις θριαμβολογίες, βγήκαν οι αξιωματούχοι της τρόικας και αποκάλυψαν ότι δεν είχαν ζητήσει τίποτα τέτοιο. Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε ατάκτως, στο μεταξύ όμως είχε δημιουργηθεί η ψευδής εντύπωση ότι “τα χειρότερα απεφεύχθησαν”.
Τώρα ο υπουργός Απασχόλησης υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να δώσει σκληρή μάχη επί των “νέων απαιτήσεων” της τρόικας. “Νέες απαιτήσεις”, τις οποίες όμως η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί με το Μνημόνιο το οποίο έχει ψηφίσει. Οι “απαιτήσεις” εμπεριέχουν και μια “υπόδειξη” ανήκουστη: Τη μη καταβολή συντάξεων χηρείας σε όσους είναι κάτω των 50 ετών, προφανώς για να τους τιμωρήσουν που έμειναν χωρίς σύντροφο -και μάλλον και με ανήλικα παιδιά- σε τόσο νεαρή ηλικία.
Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για την επόμενη “μεγάλη νίκη της κυβέρνησης κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων”, αφού μια τέτοια ρύθμιση δεν είναι νοητό να ισχύσει. Όταν λοιπόν θα ψηφίζουν τη σύνταξη στα 70, να μην βγουν να πουν ότι “σώσαμε τουλάχιστον τις χήρες”, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
(Aυγή)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top