Στην ενημέρωση, που έγινε στα πλαίσια της διαρκούς επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτριο Δρούτσα, σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, ο βουλευτής Αχαίας κ. Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος δήλωσε:
Κύριε Υπουργέ, δεν θα είμαι τόσο αισιόδοξος όσο εσείς. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι αυτό που αποκαλείτε εσείς ενημέρωση, εγώ το αποκαλώ πασοκικά μη ενημέρωση. Όταν ζητάμε ενημέρωση θέλουμε βάθος ζητημάτων, γνώση, τα ντοκουμέντα στο χέρι και παρακαλώ πολύ μεταφρασμένα στα ελληνικά. Θεωρώ απαράδεκτο, το ότι αυτό δεν έχει υπάρξει ακόμα και δεν το θεωρώ τεχνικό ζήτημα το θεωρώ μέγιστο πολιτικό ζήτημα. Δεν διατιθέμεθα να ξανακάνουμε αιτήσεις καταθέσεων εγγράφων σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις εξωτερικής πολιτικής και με την απόκρυψη επιστολών, που εν τέλει θα πρέπει να σας ευχαριστήσουμε που μας την δώσατε εν μέρει σε γνώση μας κάποια στιγμή.
Θεωρώ, ότι η παράσταση Ερντογάν τελείωσε και αυτή η παράσταση ήταν καθόλα στάχτη στα μάτια του κόσμου. Η δε επιχειρούμενη από τα Μέσα Ενημέρωσης, επιβολή μιας εικόνας, ότι όλα πάνε καλά, είναι μια συσκότιση της πραγματικότητας, μια αποσιώπηση της αλήθειας και μια συγκάλυψη τεράστιων ολισθημάτων τα οποία, δυστυχώς η εξωτερική μας πολιτική συνεχίζει να ακολουθεί.
Είπατε στην ομιλία σας, ότι συμπίπτει η πολιτική βούληση των δύο κυβερνήσεων. Αυτό το συμπίπτει η πολιτική βούληση των δύο κυβερνήσεων, είναι μειωτικό για εμάς, διότι εσείς δεν εκφράζετε βούληση. Δεν εκφράσατε αιτήματα, δεν διεκδικήσατε τίποτα. Είπατε ότι ο τύπος είναι δύσπιστος και στις δύο χώρες και στη κοινή γνώμη. Δεν είναι δύσπιστος ο τύπος, είμαστε δύσπιστοι όλοι όσοι ψάχνουμε την ουσία των ζητημάτων. Δεν είμαστε δύσπιστοι με την έννοια της κακοπιστίας, είμαστε τεκμηριωμένα δύσπιστοι για τις ενέργειες σας, για τα αποτελέσματα τους, για τα οποία δεν πρέπει να είστε καθόλου περήφανοι, διότι είναι πισωγυρίσματα και δεν είναι προώθηση πολιτικής προς τα εμπρός. Δεν είναι βηματισμός που ωθεί την ελληνική εξωτερική πολιτική να έχει επιτυχίες, αλλά αναγκάζεται σε υποχωρήσεις και τον συμβιβασμό της εκάστοτε υποχώρησης, τον οποίο τον εμφανίζεται σαν συγκυριακή επιτυχία.
Οι μόνοι πράγματι, οι οποίοι επιχαίρουν, γιατί έβαλαν τους όρους τους είναι η άλλη πλευρά. Εσείς, σας έχω πει σε προηγούμενη ομιλία μου, δεν εκθέσατε τα μεγάλα ζητήματα. Δεν εκθέσατε ούτε καν τα μικρά ζητήματα. Θα μπορούσα επίσης να τεκμηριώσω σ’ αυτό, ότι και η ίδια η τελετή η οποία ετελέσθει, ήταν μια τελετή κύριε Υπουργέ ομοσπονδιακής λειτουργίας.
Κάθε τρεις μήνες, θα έρχονται στην Ελλάδα ή θα πηγαίνουμε στην Τουρκία για κοινή συνεδρίαση ενός θεσπισμένου οργάνου. Και συμπίπτει αυτό το τρίμηνο με την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας. Θα έχουμε Τουρκία και ΔΝΤ σε απολογισμό ανά τρίμηνο. Για να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς θεσπίσατε, ένα ανώτατο συμβούλιο με μία άσπονδη εχθρό, η οποία έχει μόνο στρατηγική επιβολή απέναντι μας και καθόλου καλές προθέσεις, ακόμα και σε επίπεδο διπλωματικής συμπεριφοράς. Οι προκλήσεις τους είναι το κάτι άλλο. Πρέπει να σας πω, ότι επειδή έρχεται σαν καβαλιέρος η Τουρκία να χορέψει ταγκό, ότι το ταγκό δεν χορεύεται με βήματα μόνο προς τα πίσω, παριστάνοντας την Ελλάδα την κουτσή μαντάμ που παραπαίει. Αυτό διαπιστώσαμε.
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα το βυζαντινό μνημείο, το οποίο φτιάξανε αυτοί τζαμί, το 1456 σαν ημερομηνία, η οποία έχει να κάνει με την κατάληψη της Αθήνας από τον Μωάμεθ τον εκπορθητή και φατιχέ σημαίνει κατακτητής. Αν θα αναστηλώσετε αυτό το μνημείο, θα το αναστηλώσετε ως βυζαντινό μνημείο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας προσβάλετε και με αυτή τη σημειολογία. Κάτω από την Ακρόπολη. Γιατί όσοι δώσανε το αίμα τους γκρέμισαν τον μιναρέ. Σας υπόσχομαι προσωπικά, ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναγερθεί μιναρές κάτω από την Ακρόπολή. Ο συμβολισμός είναι προκλητικότατος και στην ονομασία του μνημείου και στο περιεχόμενο. Διότι αν μη τη άλλο, αν δεν είστε εσείς ανιστόρητος και το παίρνω πίσω αυτό, γιατί δεν θέλω να δεσμεύομαι, είναι ανιστόρητοι όσοι τι εισηγήθηκαν. Φοβού αυτούς που έρχονται να πάρουν τα δώρα μας, τα υποτέλειας. Αυτός ο συμβολισμός, συνοδεύτηκε και με κάτι άλλο, από την κυβέρνηση σας. Στις 19 Μαΐου, η ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων, που με δικιάς μας παρέμβαση έγινε ένα λεπτό σιγή, εσείς κραυγάζατε θριαμβευτικά, δίνοντας σαν θέμα στους μαθητές.....

στα Ελληνόπουλα από την Μικρά Ασία, τους απογόνους που οι παππούδες τους διηγούνταν την παραμονή τους στην προαιώνια εκεί, στον Πόντο στην Ιωνία και στην Καππαδοκία, να γράψουν στη λογοτεχνία, στου Κεμάλ το σπίτι. Να πρέπει να κλάψουν και αυτά, για του Κεμάλ το σπίτι, που κάποια τουρκάλα πάει εκεί και ολοφύρεται. Για τα σπίτια στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, στον Πόντο, στην Σμύρνη, στη Καππαδοκία, γιατί από πίσω υπήρχε και ένας απολογισμός περιγραφής των ζημιών, γιατί θα πρέπει να τους αποζημιώσουμε κιόλας νομίζω. Τον Κεμάλ, τον μεγαλύτερο γενοκτόνο, φασίστα, ναζιστή, εθνοκτόνο που έχει εξοντώσει πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους.
Αν είναι δυνατόν αυτή την ημέρα, να προσβάλλετε όχι την μνήμη, την συνείδηση, διότι είναι ζώσα συνείδηση. Είστε υπόλογοι σαν κυβέρνηση. Μην νομίζετε ότι αυτά περνάνε στην άκρη, σαν απλές συμπτώσεις, όταν έχετε υπογράψει συμφωνία χαμηλής πτήσης. Υποστολή σημαίας, σβήσιμο της πραγματικής ιστορικής αλήθειας. Πράγματι, ήταν ιστορική η επιτυχία του κ. Ερντογάν στη Αθήνα. Ήρθε και πήρε. Πρέπει να πω, ότι εσέις δεν θέσατε ζητήματα. Σας προκαλώ να μου πείτε, διεκδικήσαμε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, επτά θέματα.
Θέλετε να σας πω το χειρότερο για εσάς; Είπατε ότι θα πάτε στην Χάγη. Εμείς εδώ σα επισείουμε ένα μεγάλο ζήτημα. Θα σας χρεώσουμε αμέλεια μετά δόλου παραίτησης εθνικών δικαιωμάτων, εάν δεν αναλάβετε την πρωτοβουλία που έχει εισηγηθεί ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και όλοι μας για αποκλειστική οικονομική ζώνη Ελλάδας - Κύπρου. Εάν προκύψει, νομική εμπλοκή με συμφωνία Αιγύπτου - Τουρκίας ή τι άλλο και Λιβύης – Τουρκίας ακόμα, θα είστε υπόλογοι. Θα μπαίνετε σ’ αυτή την αίθουσα και οι σχέσεις μας δεν θα είναι σχέσεις του τύπου «σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Υπουργέ». Θα εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που έχει κάνει υποχώρηση και παραχώρηση διαρκών δικαιωμάτων άνευ προηγουμένου.
Θα ολοκληρώσω με το εξής. Μην νομίζετε ότι βάζοντας την λέξη πράσινο μπροστά, μετατρέπετε τα πράσινα διαβατήρια σε πράσινη ανάπτυξη και πράσινες ασχημονίες. Το πράσινο όπως ξέρετε, είναι και το χρώμα των ισλαμιστών και απαγορεύουν χαρτιά περιτυλίγματος για οποιοδήποτε δώρο. Ας τολμούσατε να δώσετε στον Ερντογάν ένα δώρο περιτυλιγμένο με πράσινο χαρτί. Για να καταλάβετε τον συμβολισμό.
Εγώ όμως, δεν έχω να κάνω με εσάς με τον συμβολισμό, έχω να κάνω με την πολιτική σας.
Οι Έλληνες, όχι μόνο αμφισβητούν τα αποτελέσματα της επίσκεψης και έχω εδώ τις δημοσκοπήσεις, όχι μόνο γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, διότι τις δηλώνει η Τουρκία, εσείς δεν μπορείτε να τις ωραιοποιήσετε, αλλά θεωρούμε ότι είναι απέναντι στην πολιτική σας κάθετα.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top