Χρειαζόμουν ένα αυτοκίνητο.
Με τα εισοδήματα μου περιορισμένα και τις πιστωτικές κάρτες γεμάτες η μόνη λύση ήταν να πάω για μεταχειρισμένο....
Οι έρευνες που έκανα με οδήγησαν να καταλήξω σε δύο γνωστούς εμπόρους μεταχειρισμένων που μου έδιναν το ίδιο σχεδόν μοντέλο (Το ένα με βενζινοκινητήρα και το άλλο Υβριδικό ) σε παραπλήσιες τιμές.
Η δυσκολία στο να καταλήξω από ποιον να το πάρω δεν ήταν μεγάλη.
Ο ένας μου είπε ότι είναι "γερό αυτοκίνητο" αλλά χρειάζεται να κάνω μερικές επισκευές για να μην έχω προβλήματα αργότερα , μου είπε ότι η μηχανή τραβά αλλά χρειάζεται ένα σέρβις , ότι υπάρχει πρόβλημα στις αναρτήσεις και θα ήταν καλό να τις αλλάξω μαζί με νεα λάστιχα για να κρατά στις στροφές , ενώ μόνος παρατήρησα ότι τα φτερά είχαν γρατσουνιές και θα χρειαζόταν βάψιμο.
Ο άλλος είναι αλήθεια μου έδινε πολύ καλύτερη προσφορά και είχε καλύτερη φήμη.
Στο διαδίκτυο τα περισσότερα blogs που είχαν συνεργασία μαζί του έλεγαν πόσο καλός έμπορος είναι.
Πήγα και συζητήσαμε διεξοδικά .
Το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση είπε...
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν τεμπέλης και δεν το έβγαζε συχνά από το γκαράζ, έχει λίγα χιλιόμετρα ...
Με ένα πλυσιματάκι θα λάμψει...
Εξ άλλου αυτό που μου έδινε αυτός , ήταν το οικολογικό υβριδικό μοντέλο , με μπαταρίες και κινητήρα , που δεν μόλυνε το περιβάλλον , είχε δερμάτινα καθίσματα και φώτα Led μικρής κατανάλωσης!!!
Τί θα κάνατε στην θέση μου;;;
Αυτό έκανα και εγώ , είμουν στριμωγμένος οικονομικά εκείνη την εποχή και δεν περίσσευαν χρήματα για να αλλάζω αναρτήσεις , λάστιχα και κοσμητικές επιδιορθώσεις.
Το άλλο ήταν σαφώς καλύτερο και το προτίμησα.
Η γειτονιά θαμπώθηκε από το ωραίο αυτοκίνητο που πήρα , μου άρεσε πολύ που με ρώταγαν από πού και πόσο το αγόρασα , και όταν έλεγα την τιμή άνοιγαν τα μάτια τους διάπλατα από την έκπληξη!!!
"Σπουδαία Ευκαιρία Πέτυχες" μου έλεγαν!!!
Μόνο που από τον πρώτο μήνα άρχισε να μου βγάζει μικροπροβληματάκια.
Η δερμάτινη ταπετσαρία τελικά ήταν δερματίνη και μάλιστα κακής ποιότητας γιατί οι ραφές άνοιγαν όποτε καθόταν κάποιος στο κάθισμα!!!
* "Είστε μάλλον υπέρβαρος" μου είπε ο έμπορος και χαλάτε τα καθίσματα . Πρέπει να χάσετε βάρος και θα σας κάνει και καλό στην υγεία...
Οι αναρτήσεις άρχισαν να κάνουν θόρυβο και η άνεση πήγε περίπατο ενώ το αυτοκίνητο γλιστρούσε στις στροφές...
* "Είστε μάλλον υπέρβαρος" μου είπε ο έμπορος και δημιουργείτε πρόβλημα στις αναρτήσεις (και μια και μιλάμε για ασφάλεια καλό θα είναι να αλλαχθούν τα λάστιχα γιατί αν και έχουν ακόμα ζωή έχουν ξεραθεί και γλιστράνε στον βρεγμένο) .
Οι υποψίες ότι την πάτησα μεγάλωσαν όταν είδα ότι ο ηλεκτροκινητήρας δεν δούλευε γιατί είχαν τελειώσει την ζωή τους οι μπαταρίες!!!
Το πρόβλημα μεγάλωνε καθημερινά γιατί και ο βενζινοκινητήρας του υβριδικού μου ρετάριζε και δεν μπορούσε να ανέβει ούτε μία ανηφόρα!!!
Γεμάτος νεύρα πήγα στον έμπορο με σκοπό να μαλώσουμε.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό που μου πούλησες;;;
Γιατί δεν μου το είπες από την αρχή ότι έχει μερικά προβλήματα να πάρω τις αποφάσεις μου ;;;
Δεν το γνώριζα μου λέει , ο παλιός ιδιοκτήτης φταίει που μου είχε πει ψέματα , τόσα χρόνια έμπορος κανείς δεν μου έχει παραπονεθεί και μην στεναχωριέσαι θα βρούμε λύση .
Λύση ευτυχώς βρήκε.
Αλλαγή όλων των προβληματικών μερών του αυτοκινήτου , οι μπαταρίες είναι πολύ ακριβές μεν , αλλά θα το κάνουν πράσινο αυτοκίνητο αφού θα λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας . Με έστειλε σε μία ειδικό που είχε κάνει διατριβή στην οικολογία και πράγματι λύσαμε το πρόβλημα.
Το ίδιο κάναμε και με όλα τα άλλα μέρη που έπασχαν.
Το αυτοκίνητό μου θα ξαναγίνει ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ !!!
Πολύ χαρούμενος πήγα στον καλό αυτό έμπορο να το παραλάβω ...
Εκεί υπήρξε άλλο ένα πρόβλημα.
Τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσω για τις επισκευές ήταν τόσα πολλά που ξεπερνούσαν την αξία του αυτοκινήτου κατά πολύ!!!
Ευτυχώς ο καλός αυτός κύριος βρήκε ξανά λύση.....
Την Ερχόμενη εβδομάδα θα με πάει σε κάποιο ΔυΝαΤό στα οικονομικά κύριο που θα μου δανείσει τα απαιτούμενα χρήματα με υποθήκη το αυτοκίνητο και το σπίτι μου .
Μπορεί να πληρώνουν δόσεις και τα εγγόνια μου , αλλά το αυτοκίνητο θα γίνει ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ !!!
Πράγματι είμαι τυχερός που επέλεξα αυτόν τον έμπορο .
Βρίσκει αμέσως λύσεις !!!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top