Στα 21 εκατ ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα μετά φόρων κέρδη της Εθνικής τράπεζας στο α΄ τρίμηνο του 2010 καταγράφοντας πτώση 93% σε σχέση με τα 317 εκατ ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2009.Οι βασικές αιτίες για την μεγάλη υποχώρηση των κερδών θα πρέπει να αποδοθεί
1)Στο ότι ενέγραψε ήδη στο α΄ τρίμηνο του 2010 τους έκτακτους φόρους που αναλογούν δηλαδή 93 εκατ ευρώ. Σημειώνεται ότι συνολικά οι φόροι που κατέβαλλε στο α΄ τρίμηνο η Εθνική ανήλθαν στα 112 εκατ ευρώ και προήλθαν τόσο από την έκτακτη εισφορά όσο και από αναδρομική φορολόγηση εσόδων από ομόλογα.
2)Οι ζημίες από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στα 154 εκατ ευρώ.
3)Οι προβλέψεις διαμορφώθηκαν στα 314 εκατ ευρώ για προβληματικά δάνεια.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Απόστολο Ταμβακάκη οι πιέσεις που δέχεται η κερδοφορία του ομίλου στην Ελλάδα εξομαλύνονται από την διασπορά των δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.
To θέμα πάντως που μας εντυπωσιάζει είναι ότι η Εθνική Τράπεζα στο πιο δύσκολο οικονομικά χρονικό διάστημα της μεταπολεμικής Ελλάδας κερδίζει έστω και αυτά τα χρήματα (που δεν είναι και λίγα...)την ίδια στιγμή που ο μισθός των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων έχει τεμαχισθεί από την βάρβαρη και όχο σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΓΑΠ.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top