Το ΒΗΜΑ γράφει: «Υπό τη σκιά της αμηχανίας της κοινής γνώμης για τις συνέπειες από την έλευση του ΔΝΤ και της διάστασης απόψεων που καταγράφεται μεταξύ βουλευτών και στελεχών, η Ρηγίλλης αναμένεται, όπως μεταδίδεται, να προχωρήσει σε ασφυκτικές πιέσεις προς την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μπορέσει η χώρα “να απεγκλωβιστεί από τη μέγκενη” του ΔΝΤ το ταχύτερο δυνατόν».
Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει: «Χωρίς ενιαίο πολιτικό λόγο εμφανίστηκε χθες η ΝΔ στο ζήτημα της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος, που εκφράζει τον ίδιο τον πρόεδρο, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του σε αυτό το ενδεχόμενο, ασκώντας αμιγώς πολιτική κριτική στον κ. Παπανδρέου. Την ίδια ώρα, όμως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Κεφαλογιάννης έθετε θέμα δημοψηφίσματος, αιφνιδιάζοντας τη Ρηγίλλης…. Επίσης, την ώρα που ο κ. Παναγιωτόπουλος με ψυχραιμία ανέφερε ότι, εάν η χώρα προσφύγει στο ΔΝΤ, τότε η ΝΔ «και πάλι θα καταθέσει σοβαρές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για το πως θα αντιμετωπίσουμε τη νέα σκληρή πραγματικότητα”, o κ. Γ. Μανώλης έλεγε (ρ/σ Κανάλι 1) πως, εάν η χώρα προσφύγει στο ΔΝΤ, “θα είναι ο πρώτος που θα βρεθεί στα πεζοδρόμια”….Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, πάντως, εμφανιζόταν σαφέστατα πιο ήπιος, χαρακτηρίζοντας ως “μονόδρομο” για τη χώρα στην προσφυγή στο ΔΝΤ».
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει: «Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ρηγίλλης καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον Γ. Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Στη Ν.Δ. εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς ήταν αυτός που έβαλε το πιστόλι του ΔΝΤ στο τραπέζι αφού πρώτα προσπάθησε, και από ό,τι φαίνεται κατάφερε, να δυσφημίσει την Ελλάδα στο εξωτερικό».
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει: «Μετά την Ντ. Μπακογιάννη και ο Δ. Αβραμόπουλος που είναι πολιτικός σύμμαχος του Α. Σαμαρά, εμμέσως αμφισβήτησε χθες τη σκληρή γραμμή κατά του ΔΝΤ την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε ‘’αδιαπραγμάτευτη εθνική στάση για τη Ν.Δ.’’. ‘’όπως εξελίσσονται τα πράγματα, απ’ ό,τι διαφαίνεται τουλάχιστον, είναι μονόδρομος’’, δήλωσε ο πρώην υπουργός (Flash). ‘’Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πρέπει να πούμε ότι είναι ό,τι το καλύτερο από εκείνα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει’’, τόνισε».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top