Οδυνηρές είναι οι συνέπειες για τους πολίτες από τις κυβερνητικές παλινωδίες των τελευταίων μηνών στο ζήτημα της οικονομίας. Ο λογαριασμός που θα κληθούμε να πληρώσουμε για τα δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ευρωζώνη μεγάλωνε δραματικά όσο ο κ. Παπανδρέου πειραματιζόταν με το δικό του μοντέλο αντιμετώπισης της κρίσης.
Όλοι θυμόμαστε τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντιλαμβανόμενοι τη θύελλα που ερχόταν για την ευρωζώνη, σχεδόν εκλιπαρούσαν τον κ. Παπανδρέου να λάβει μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντούσε με σιγουριά ότι η λύση βρίσκεται στην πράσινη ανάπτυξη και την πάταξη της διαφθοράς.
Ο Χρόνος που χάθηκε μέχρι ο κ. Παπανδρέου να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος ήταν μοιραίος για την κατάσταση της οικονομίας. Τα ελληνικά ομόλογα απαξιώθηκαν, εν μέσω νέων πειραματισμών για πωλήσεις τίτλων σε Κινέζους επενδυτές, ενώ το όπλο εκφοβισμού των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ εκπυρσοκρότησε στα χέρια του Έλληνα πρωθυπουργού
Η Χώρα μας έφθασε σε οριακό σημείο γιατί η κυβέρνηση βρισκόταν διαρκώς πίσω από τις εξελίξεις. Το τίμημα των καθυστερήσεων είναι βαρύ. Οι εργασιακές σχέσεις ουσιαστικά διαλύονται καθώς το ΔΝΤ προωθεί μέτρα όπως είναι η θέσπιση ατομικών συμβάσεων εργασίας, η μερική απελευθέρωση του ορίου απολύσεων και η μείωση των αποζημιώσεων για τους απολυόμενους
Ο κ. Παπανδρέου πειραματίσθηκε με το «άλλο μοντέλο ανάπτυξης» για το οποίο μιλούσε προεκλογικά και το τελικό αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε μπροστά στην κοινωνική ισοπέδωση και την οικονομική ύφεση διαρκείας.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top