Ως την καλύτερη λύση παρουσιάζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας ο Mark Mobius της Templeton Asset Management, καθώς μόνο έτσι θα αποσοβηθεί η κρίση στην Ευρώπη. Η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της με 25-50 cents ανά δολάριο, ώστε να μειώσει τα επίπεδα του σε λογικά επίπεδα.
Οποιαδήποτε κίνηση βοήθειας της Ελλάδας θα φέρει την Ευρώπη σε πολύ δυσχερή θέση, ανέφερε ενώ επιβεβαίωσε ότι στην παρούσα φάση δεν θα κάνει καμία αίσθηση κάποιο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.
Τέλος ανέφερε ότι οι Έλληνες είναι πλούσιοι, φτάνει μόνο να δούμε τι έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν και έδωσαν 10 δισ. δολάρια και είναι μόνο 10 εκατ. άνθρωποι. Το πρόβλημα τους είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους.
Δεν πρόκειται να πετύχει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας αναφέρει και ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα είναι σχεδόν χρεοκοπημένη». «Η αναδιάρθρωση του χρέους της θα είναι απαραίτητη», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του ντόμινο για τις υπόλοιπες αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ιρλανδία.
Τέλος, ο Roubini ανέφερε ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά κρατικά ομόλογα θα καταγράψουν τεράστιες ζημιές, ενώ θα παρασυρθούν και οι υπόλοιπες χώρες PIIGS.
(bankingnews.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top