Η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συμπίπτει φέτος με τις πρώτες ευρωπαϊκές εξετάσεις που δίνει στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση, στις οποίες, σύμφωνα με την ενημέρωση του Τύπου της Κυριακής για τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να μείνει μετεξεταστέα.
Εφόσον η πρώτη επίσημη αξιολόγηση του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας και (μη) ανάπτυξης από τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα μέσα Μαΐου είναι αρνητική, όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τη χώρα μας, η οποία θα είναι απίθανο να βελτιώσει τις επιδόσεις της στην εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι φόβοι για την πιθανή εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας γίνονται πλέον πραγματικότητα από τον επόμενο μήνα, αφού ήδη βρίσκεται με το ένα πόδι στην Ελλάδα και, μέσω αυτής, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η εμπλοκή του παγκόσμιου οργανισμού στους ελέγχους είναι άμεση. Οι νεφελώδεις δηλώσεις των μελών του οικονομικού επιτελείου και η δημόσια αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος - Καν επιτείνουν ακόμη περισσότερο τη σύγχυση και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα μπορούν να επιλύσουν.
Από την άλλη πλευρά, παρά τα ακραία μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση, οι δείκτες της οικονομίας όχι μόνο δεν βελτιώνονται, αλλά επιδεινώνονται κιόλας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δημόσιο έλλειμμα υπολογίζεται από τα στελέχη της Eurostat πολύ μεγαλύτερο από την πρόβλεψη του 12,7%.
Το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση και βαθιά ανησυχία στον ελληνικό λαό, που βλέπει ότι οι θυσίες στις οποίες υποβάλλεται δεν φαίνεται να έχουν αντίκρισμα, αφού τα μέτρα που επιβάλλονται έχουν καθαρά εισπρακτικό και καθόλου αναπτυξιακό χαρακτήρα. Οι αρχικοί πανηγυρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη συμφωνία των Βρυξελλών μετατρέπονται τώρα σε πανικό εν όψει του κρίσιμου τεστ του Μαΐου και της εμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top