Με το... όπλο ανά χείρας βρίσκονται τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων και ομοσπονδιών, αντιδρώντας σθεναρά στη πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος να καταργήσει οριστικά το κυνήγι. Μάλιστα η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους φέρεται να δήλωσε ότι “το κυνήγι πρέπει να καταργηθεί”, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον κυνηγετικό κόσμο, που συσπειρώνεται προκειμένου να αντιδράσει, διαμηνύοντας πως μια τέτοια απόφαση είναι casus belli.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων, η υπουργός εμφανίζεται άκρως αρνητική με το κυνήγι (“είμαι αντικυνηγός”, τους δήλωσε ξεκάθαρα), παρότι όπως λένε υπάρχουν και τηρούνται αυστηρά οι απαγορεύσεις κυνηγιού ανά είδος στη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Επισήμως κύκλοι του υπουργείου διαρρέουν, χωρίς όμως βάσιμα επιχειρήματα, ότι η κυνηγετική περίοδος στη χώρας μας πρέπει να συρρικνωθεί. Οι κυνηγοί υποστηρίζουν ότι η κ. Μπιρμπίλη τάσσεται στο πλευρό των οικολογικών οργανώσεων που τους έχουν πάρει στο... κυνήγι, προσφεύγοντας μάλιστα μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
“Είναι δικαίωμα της κυρίας υπουργού να δηλώνει και να είναι ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να ανακοινώνει τις προθέσεις της για κατάργηση του κυνηγιού ή για συρρίκνωση της κυνηγετικής περιόδου, χωρίς προηγουμένως να έχει ανοίξει διάλογο με μας”, ανέφερε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης Ιωάννης Πολυχρόνης. Ο ίδιος παρατήρησε πως το κακό άρχισε με την υπαγωγή της κυνηγετικής δραστηριότητας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπαγόταν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Πολυχρόνης υπογράμμισε ότι η υπουργός ήταν εξαρχής αρνητική με τους κυνηγούς, αρνήθηκε επανειλημμένως να δεχθεί ραντεβού με τους εκπροσώπους τους, ενώ... φλέρταρε συνεχώς με τις οικολογικές οργανώσεις που βάλλουν εναντίον των κυνηγών. Ο πρόεδρος, πάντως, προειδοποίησε πως η λήψη μιας τέτοιας απόφασης από το υπουργείο θα ξεσηκώσει τον κυνηγετικό κόσμο, ο οποίος θα αντιδράσει δυναμικά.
(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top