Με τη φράση «ή τώρα ή ποτέ» και τη διαβεβαίωση «θα τα καταφέρουμε», προσπάθησε ο Γιώργος Παπανδρέου να εμφυσήσει αισιοδοξία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίστηκε έντονα προβληματισμένη τόσο για την κατάσταση στην οικονομία όσο και για τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην πολιτική ζωή της χώρας και τη δημοτικότητα της κυβέρνησης.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του κ. Παπανδρέου- και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που ενημέρωσε επίσης την Κοινοβουλευτική Ομάδα- ο οποίος μίλησε «για μάχη εθνικής επιβίωσης», το κλίμα ήταν εξαιρετικά βαρύ και οι βουλευτές φάνηκαν να ανησυχούν ακόμη και για το αν η κυβέρνηση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση. Και αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου ότι με το που θα αρχίσει να λειτουργεί ο μηχανισμός στήριξης, η κατάσταση στη χώρα θα ομαλοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση- όπως είπε - ότι και εμείς θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. «Ποιες είναι ακριβώς οι υποχρεώσεις μας; Να αλλάξουμε τη χώρα, κάτι που δεν χρειαζόταν να μας το πει κάποιος γιατί θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς, καθώς αποτελεί εντολή του ελληνικού λαού».
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα εξομολογητικός (σε κάποια στιγμή είπε ότι κατά τη διάρκεια των σκληρών μαχών που έδωσε, «αισθάνθηκα τη μοναξιά της εξουσίας») και δεσμεύθηκε ότι σε αυτή την κρίσιμη φάση η κυβέρνησή του θα προστατεύσει τους πιο αδύναμους της κοινωνίας, ενώ έκανε έκκληση για τη δημιουργία συμμαχίας υγιών δυνάμεων που θα στηρίξουν την προσπάθεια για μια άλλη Ελλάδα και τόνισε: «Μαζί θα πάμε τη χώρα μπροστά. Εμείς αναλαμβάνουμε τις πιο δύσκολες ευθύνες για να πάει η χώρα μπροστά. Πρόκειται για τις πιο καθοριστικές αποφάσεις στη μετά τη δικτατορία εποχή. Δεν φυγομαχούμε, δεν φυγοπονούμε. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να νιώσουν ασφαλείς οι πολίτες». Υποσχέθηκε ότι η επιτήρηση της χώρας από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λήξει όταν η ελληνική οικονομία καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και εξέφρασε τη βεβαιότητα και πάλι ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
(Tα ΝΕΑ)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top