Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι υπεύθυνο για την κρίση που οδηγούμαστε (γιατί ακόμα δεν έχουμε μπει) είναι το πολιτικό σύστημα. Κανείς πλέον δεν αμφιβάλει γι’ αυτό. Εκείνο που δεν μπορεί να καταλάβει ο απλός πολίτης είναι το τι ακριβώς είναι αυτό το πολιτικό σύστημα που ακούει συνέχεια.
Εσκεμμένα τα ΜΜΕ της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης θολώνουν τα νερά γύρω από....
την έννοια του πολιτικού συστήματος. Έτσι τελικά οι πολίτες πιστεύουν ότι πολιτικό σύστημα είναι οι πολιτικοί ως πρόσωπα. Οι πολίτες κατευθύνονται έντεχνα, από τα ΜΜΕ, με τη συναίνεση και μερίδας πολιτικών, έτσι ώστε να στρέφονται εναντίον κάποιων πολιτικών προσώπων, σαν να ήταν αυτά τα μόνα υπεύθυνα για την κακοδαιμονία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα η κομματική τοποθέτηση του καθενός και η έντονη προπαγανδιστική κομματική αντιπαράθεση, οδηγεί και πάλι τους πολίτες στα κομματικά μαντριά και στο τέλος αναζητούν υπεύθυνους μόνο από το αντίπαλο κόμμα, ενώ αγιοποιούν τους δικούς τους. Με τον τρόπο αυτό η κατάσταση διαιωνίζεται και οι μεν πολίτες μένουν με τα ερωτηματικά, η δε κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη γεμίζει τα ταμεία της σε βάρος τους.
Ο λαός όμως πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς είναι το πολιτικό σύστημα και πρέπει να το γνωρίζει γιατί όταν θα έρθει η ώρα της οργής και της έκρηξης θα πρέπει να ξέρει τι ακριβώς να ζητήσει.
Λοιπόν με λίγα λόγια, πολιτικό σύστημα δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι οι θεσμοί που το αποτελούν. Για την ακρίβεια, το πολιτικό σύστημα είναι το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Είναι το κυβερνητικό σύστημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξει.
Μην κυνηγάμε λοιπόν Χίμαιρες, ούτε να επιδιδόμαστε σε Δονκιχωτισμούς.
Όσα πολιτικά πρόσωπα και να κατηγορηθούν, όσα πολιτικά πρόσωπα και να τιμωρηθούν, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως.
Το πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, έτσι όπως αυτό είναι διατυπωμένο στο Σύνταγμά μας, είναι η μηχανή που θα παράγει συνέχεια επίορκους, φοβισμένους και εξαρτώμενους πολιτικούς.
Δεν μπορεί λοιπόν να σημάνει Νέα Μεταπολίτευση, χωρίς αλλαγή του Συντάγματος.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top