Ομολογώ ότι είμαι μύστης της όπερας, κυρίως της ιταλικής σχολής. Ποτέ δεν περίμενα όμως να είναι το ίδιο ο Νίκος Μουρκογιάννης , νέος πρόεδρος του ΔΣ της Λυρικής Σκηνής. Ήταν για μένα ευχάριστη έκπληξη. Το γεγονός μάλιστα , ότι η τοποθέτησή του προέκυψε από εντολή του πρίγκηπος Νικολάου (επίσημου εκπροσώπου της χώρας μας , χάριν του ονόματος, όπως ο ίδιος δήλωσε στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι) με χαροποίησε περισσότερο.
Ειρήσθω εν παρόδω ο κ. Μουρκογιάννης ήταν ενορχηστρωτής (ιδού ο άμεσος συσχετισμός με την τέχνη) από αμερικανικής πλευράς της προμήθειας από την Ελλάδα των μαχητικών F-16 (αγορά του αιώνα, 1985). Αντίστοιχος των γαλλικών Mirage 2000 της Dassault ήταν ο παγκοσμίως γνωστός μαέστρος των αγοραπωλησιών πολεμικού υλικού παλαιστίνιος Άντναν Κασόγκι.
Ως διαπίστωσα από προσωπική μου έρευνα , καθιερώθηκε τότε για πρώτη φορά ο θεσμός των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τα οποία υπερπλούσια στα χαρτιά, ουδέν πραγματοποιήθηκε, πλην μιας εταιρείας με τον πομπώδη τίτλο "Εταιρεία για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας", για την οποία διετέθηκαν 55 εκατομύρια δολάρια και ο βραχύς της βίος δεν ξεπέρασε το εξάμηνο!
Επ' ευκαιρία, για να σας κάνω επίδειξη γνώσεων, σας πασάρω έναν τίτλο ΄;αριας από τον Ριγκολέτο του Βέρντι: Cortigiani, vil razza damnata (Αυλικοί, ποταπή , κολασμένη ράτσα)...
(Το Παρόν) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top