(από τον γαλάζιο Αχαιό)
Οι εκλογές τελείωσαν. Νέος πρόεδρος, ως γνωστόν, εξελέγη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος με το εμφατικό 56% και όλοι ψάχνουν να βρουν τις ισοροπίες που διαμορφώνονται αφού η Αχαϊα εξέλεξε πρώτο και μάλιστα με διαφορά τον Κώστα Χατζή. Είναι έτσι αραγε;;;
Κάτι πήρε το αυτί μας για κάποιους πατερούληδες στο Αίγιο όπου η κάλπη έδωσε ενα συντριπτικό ποσοστό υπέρ του Κώστα Χατζή. Μήπως ξέρουν κατι για αυτό κάποιοι αυτοδιοικητικοί που στήθηκαν ολόκληρη ημέρα πάνω από την κάλπη. Μήπως δέχτηκαν κανένα τηλεφώνημα από Ρηγίλλης μεριά για αυτό το οποίο έκαναν οπότε και δυσκολεύει πλέον για αυτούς ο δρόμος για το....Νοέμβριο.
Φυσικά και δεν θα τολμούσε να σκεφτεί κανείς οτι σε ένα δήμο με δεξιό δήμαρχο δεν θα προσέρχονταν να ψηφίσουν ούτε καν τα παιδιά του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Κι όμως έγινε και αυτό. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε που. Άλλωστε πόσοι δεξιοί δήμαρχοι υπάρχουν στο νομο???
Οι υποστηρικτές του Κώστα Χατζή ας μη βιάζονται καθώς αν δεν ήταν συγκεκριμένοι άνθρωποι από την Αθηνά να προσελκύσουν τις ψήφους του Βασίλη Αξιώτη που έμειναν μετέωροι μετά την αποχώρησή τους μάλλον θα είχαν πολύ άσχημα αποτέλεσμα.
Στο στρατόπεδο λοιπόν του "νικητή" Κώστα Χατζή, κοσμοϊστορικές αλλαγές έγιναν κατά το διάστημα που πέρασε, καθώς ο γνωστός καθοδηγητής-ανεξάρτητος συνδικαλιστής-αλλά κατά τα άλλα δεξιός ,πατέρας και προστάτης των απανταχού δημοσιογράφων της Αχαϊας που ταϊζουν τα παιδάκια τους ανάβωντας καθε 6 Αυγούστου λαμπάδα , απέσυρε τη στήριξή του από το Νίκο Κακαφώνη, δίνωντας το χρίσμα του ,και φυσικά διατυμπανώντας για άλλη μια φορά οτι μιλά καθημερινά με το Σαμαρά , το Μιχαλολιάκο, το Σαρκοζύ ίσως και με τον Πάπα, στο μέλος της....ΠΑΣΠ ΤΕΙ , Σταύρο Ντάντο. ( o tempora, o mores ) .
Aπό την άλλη πλευρά ο Νίκος Κακαφώνης φαίνεται αποφασισμένος να επιμείνει μέχρι τέλους ,πικραμένος όμως , βλέπωντας να τον πουλάνε άνθρωποι που του ορκίζονταν μέχρι χθες , δίνωντας αυτή τη μάχη με σαφώς λιγότερες πιθανότητες αλλά παραμένοντας πάντα υπολογίσιμη δύναμη.
Στο παιχνίδι θεωρεί οτι παράμένει και ο Θανάσης Παλούμης, ο οποίος στήριξε Κώστα Χατζή, μην έχοντας όμως καμία ελπίδα παρά μόνο αυτή του πολιτικού γραφείου του Μιχάλη Μπεκίρη στον οποίο και απευθύνθηκε για στήριξη. Θεωρητικά καλή υποψηφιότητα θα μπορούσε να θεωρηθεί και αυτή του Κώστα Μαμμάση, χωρίς όμως πολλές πιθανότητες.
Από την πλευρά του Ανδρέα Παπαμιμίκου τα πράγματα μπορεί να φαίνονται πιο ξεκάθαρα αλλα δεν είναι έτσι. Η νίκη του , άνοιξε την όρεξη σε πολλούς τοπικά που κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν την κατάστασεις και να πάρουν οτι παραπάνω μπορούν.
Μεγάλοι χαμένοι αυτής της ομάδας οι δύο ΔΑΠ, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ , αφού δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του αγώνα αλλα και στα...νούμερα που παρέδωσαν στον εκλεκτό τους λίγο πριν τις εκλογές.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποδυναμωθεί η υποψηφιότητα που μέχρι χθες προβαλλότταν από την πλευρά τους ,αυτή του Αποστόλη Γεωργόπουλου, ωστόσο θεωρείται απίθανο να μην κατέβει αφού ακόμα και με αυτές τις εξελίξεις στην Αχαϊα, εξακολουθεί να παραμένει ((μέχρι τώρα τουλάχιστον)) το μεγάλο φαβορί με μεγάλη διεισδυτικότητα στο χώρο των ψηφοφόρων του Κώστα Χατζή.
Γεγονός είναι πως παραμένει ανοικτό αυτό το θέμα με τη διερεύνηση της ύπαρξης άλλης υποψηφιότητας από αυτό το χώρο, με καταβολές στην πλευρά του ΤΕΙ και τον εκεί γνωστό "φοιτητοπατέρα" εξ Αγρινίου να πρωταγωνιστεί σε αυτές, προσπαθώντας να μετατοπίσει τις δικές του ευθύνες για Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία . Χρεώνεται επίσης ο Αποστόλης Γεωργόπουλος και τη χαμηλή συμμετοχή στο τμήμα της Δύμης για το οποίο και ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές στο να στηθεί.
Τελευταίος μα όχι έσχατος ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος καλό θα είναι να μη βιαστεί να πανηγυρίσει αφού οι λίστες θα ανοιχτούν και θα διαβαστούν, και τότε θα πρέπει να δικαιολογήσει το προεκλογικό "τάξιμο" στο νυν πρόεδρο το οποίο σε καμία κάλπη δε φάνηκε.
Νικητής , τοπικά, θα πρέπει να αισθάνεται μόνο ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος και στήριξε φανατικά την υποψηφιότητα του Κώστα Χατζή με προεκλογικές , παρακαλώ, φωτογραφίσεις, και σε μικρότερο βαθμό ο Νίκος Παπαδημάτος ο οποίος με παροτρύνσεις της Ρηγίλλης έγειρε στην υποψηφιότητα Χατζή.
Θα επανέλθουμε με μεγαλύτερο παρασκήνιο αλλά και περισσότερες απoκαλύψεις για τη διαδικασία στην Αχαϊα και όχι μόνο...

Online-press: Ευχαριστούμε τον γαλάζιο Αχαιό για το κείμενο που μας έστειλε. Εμείς πάντως θεωρούμε ότι ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε πραγματικά μέχρι τέλους την (ορθή) επιλογή του για ίσες αποστάσεις από τους δυο υποψήφιους ενώ και η Ντόρα (για τους δικούς της λόγους) δεν φαίνεται ότι ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα.... Απόδειξη γι αυτό ή συντριπτική νίκη του Χατζή στη Κρήτη (μήπως νομίζετε ότι υποστηρίχθηκε από Ντόρα;) και η επικράτηση του Παπαμιμίκου στην Μεσσηνία. Όσο για την Αχαία η εμφανής επιλογή θέσης των δύο βουλευτών του νομού να μην ανακατευθούν (για τους δικούς του λόγους ο καθένας) παίρνοντας θέση υπερ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, έφεραν στο προσκήνιο κάποιες πολιτικές παρενέργειες....
Όσο αφορά τον τοπικό πρόεδρο, η δικιά μας πεποίθηση είναι ότι χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο , ικανό, άφθαρτο και δουλευταρά για να βγάλει την τοπική ΟΝΝΕΔ από την ανυπαρξία της. Τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Περιμένουμε όμως κάτι καλύτερο.... Θα επανέλθουμε!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top