Η Νότια πλευρά του Πύργου της Αγίας Μαρίνας Κέας σε φωτογραφία του 1997
1η Απριλίου 2010 - η ίδια πλευρά
Απίστευτο

Το 2009 ο Δήμος Κέας είχε ανακηρύξει σαν ΕΤΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΕΑΣ ενώ πολλοί ιδιώτες και φορείς είχαμε συστρατευθεί γύρω από την αξιόλογη αυτή προσπάθεια.
Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2010 όλοι οι κάτοικοι της Τζιάς, οι φίλοι και υποστηρικτές της προσπάθειας για την διάσωση του αρχαίου Πύργου της Αγίας Μαρίνας αισθάνονται βαθιά θλίψη και απογοήτευση για την κατάρρευση μεγάλων τμημάτων και λίθινων όγκων του Πύργου που προξενήθηκαν από τις αυξημένες βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου 2009-2010.
Όμως αυτό ήταν γνωστό και αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε. Το είχε ανακοινώσει τόσο ο κ. Γιάννης Καρράς, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού-ELLET.GR όσο και ο Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Jack Davis, Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών Αθήνας, κατά το διήμερο των εκδηλώσεων διάσωσης του Σεπτεμβρίου 2009.
Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, παρά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, ήταν η ολιγωρία για την τοποθέτηση του ικριώματος αντιστήριξης του Πύργου σύμφωνα με τη μελέτη που η ΕΛΛΕΤ και πολλοί υποστηρικτές χρηματοδότησαν και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο-ΚΑΣ ενέκρινε ομόφωνα τον Ιούλιο 2009.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top