ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΙΠΝΑ
Δύο μεγάλα δείπνα παρατέθηκαν στη γη. Το ένα στον παράδεισο και το άλλο έξω από τον παράδεισο. Το πρώτο το έστρωσε με πολλή πονηρία ο διάβολος στους πρωτοπλάστους. Τους παραπλάνησε και τους τάισε από τον απαγορευμένο καρπό και τους θανάτωσε.
Το δεύτερο το παράθεσε ο Χριστός την Μ. Πέμπτη στους μαθητές Του. Όχι μόνον στους δώδεκα αλλά και στους μαθητές όλων των αιώνων. Είναι το δείπνο της ζωής. Αυτό ακύρωσε το δείπνο του σατανά και χάρισε πάλι στον κόσμο την αφθαρσία και την αθανασία.
Οι άνθρωποι πεινάνε και διψάνε για δύναμη, ειρήνη, δικαιοσύνη, χαρά, αλήθεια, αγάπη. Μόνο το θείο δείπνο του Χριστού μπορεί να μας χορτάσει και να μας ξεδιψάσει. Η Αγία Τράπεζα είναι γεμάτη από χαρά, ζωή και φώς. Είναι η τράπεζα της μεταμορφώσεως και θεώσεως. Είναι ο Θεός.
Όσο είμαστε στη γη θα μας προσφέρονται και τα δύο δείπνα. Το διαβολικό και το θείο.
Το σατανικό έχει πολλά καρυκεύματα για να μας παρασύρει. Το θεϊκό είναι απλό και απέριττο. Μάλιστα, για ν' απολαύσουμε το θεϊκό δείπνο χρειάζεται να δοκιμασθεί η θέληση μας και η κρίση μας, όπως των πρωτοπλάστων. Η δοκιμασία όμως εκείνων ήταν να μη φάνε τον απαγορευμένο καρπό. Η δική μας είναι να τρώμε το Σώμα και να πίνουμε το Αίμα του Θεού, κάτω από την μορφή του άρτου και του οίνου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γερασιμάγγελος Στανίτσας
(I.N Aγίας Βαρβάρας Πάτρας) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top