Η ιστορία που θα διαβάσετε καταδεικνύει με καταπληκτικό τρόπο αυτό που στις παρέες μας ονομάζουμε «αθάνατη Ελλαδάρα». Αυτό δηλαδή που μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα. Νεαρά, υποψήφια για μάστερ από γνωστό κολέγιο της Αθήνας, παρέδωσε πριν από λίγες εβδομάδες τη διπλωματική της, η οποία από την πρώτη ανάγνωση των ειδικών διαπιστώθηκε ότι είναι όλη αντιγραμμένη από το Ιντερνετ. Ο διευθυντής του κολεγίου τη φώναξε και της είπε ότι «η “έρευνά” της δεν μπορεί να γίνει δεκτή» καθώς «ούτως ή άλλως θα απορριφθεί από το βρετανικό πανεπιστήμιο, με το οποίο συνεργαζόμαστε». Εκείνη αντέδρασε υπεραμυνόμενη της δήθεν αυθεντικότητας του κειμένου της, αλλά ο διευθυντής ήταν ανένδοτος, προσφέροντάς της απλώς την ευκαιρία να του παραδώσει άλλη διπλωματική εντός μηνός.
Τη συνέχεια δεν θα την πιστέψετε. Την επομένη ημέρα, στο γραφείο του διευθυντή έκαναν αίφνης την εμφάνισή τους τρεις γιγαντόσωμοι άνδρες με άγριες διαθέσεις, αξιώνοντας να γίνει άμεσα δεκτή από το κολέγιο η κοπιαρισμένη «έρευνα» της νεαράς. Χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων απεφεύχθησαν τα χειρότερα -δηλαδή ο προπηλακισμός του διευθυντή- και μόνον όταν εκείνος επικαλέστηκε το επιχείρημα «ρε παιδιά, καταλάβετέ το, οι ξένοι δίνουν τα πτυχία μας και όχι εμείς» επείσθησαν να αποχωρήσουν.
Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο απρόσμενη. Αφού αποχώρησαν οι γιγαντόσωμοι, στον διευθυντή τηλεφώνησε διάσημη λαϊκή αοιδός (!) η οποία ζήτησε ραντεβού μαζί του. Λίγο αργότερα, η τραγουδίστρια ήταν στο γραφείο του ζητώντας του «να κάνει κάτι, γιατί η νεαρά κουράστηκε πολύ να γράψει τη διπλωματική της και κυρίως γιατί θα στενοχωρηθεί ο μέλλων σύζυγός της».
Κάπου εκεί ελύθη το μυστήριο και των γιγαντόσωμων. Η νεαρά απεκαλύφθη ότι διατηρεί σχέση με επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου της παραλίας, ο οποίος προφανώς έκρινε αυτονόητο να επιστρατεύσει όλα τα «μέσα» που διαθέτει για να πάρει εκείνη το μάστερ της...
Η νεαρά τούτες τις μέρες ξαναγράφει τη διπλωματική της, καθώς το κολέγιο δεν εκάμφθη από τις πιέσεις. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν το ίδιο θα συνέβαινε στην περίπτωση που φοιτούσε σε κάποιο δημόσιο ίδρυμα. Οι υποψίες μου γίνονται μεγαλύτερες, καθώς ουκ ολίγες φορές έχω δει ακόμη και διακεκριμένους καθηγητές να διασκεδάζουν πρώτο τραπέζι πίστα...
(Tου Κωνσταντινου Ζουλα στην Καθημερινή)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top