Προς τη σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις υποθέσεις παραχώρησης του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε ιδιώτες οδεύει η κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε για τις δύο αυτές υποθέσεις, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Προσκήνιο» της ΝΕΤ, ότι θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα σε όλα τα επίπεδα και εξαπέλυσε «κεραυνούς» για τους χειρισμούς που έγιναν και επιβάρυναν το ελληνικό δημόσιο με τεράστιο χρηματικό ποσό. «Είναι δύο σκανδαλώδεις ιστορίες. Βεβαίως, ναι. Και νομίζω ότι η έρευνα αυτών των δύο συμβάσεων δεν έχει λήξει και θα πρέπει να συνεχιστεί» απάντησε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το εάν ήσαν προνομιακές αυτές οι συμβάσεις.
Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα σε όλα τα επίπεδα και ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στην λαϊκή απαίτηση να βρεθεί που πήγαν τα λεφτά. «Ισχυρίζομαι ότι και στον Ο.Τ.Ε. και στην Ολυμπιακή το δημόσιο ζημιώθηκε. Και ότι το πρόβλημα και στην μία περίπτωση και στην άλλη δεν έληξε με την δημιουργία ενός επενδυτικού φορέα, ο οποίος το προήγαγε την δραστηριότητα στον καινούριο τομέα, αλλά με μία μεσολάβηση, διαμεσολάβηση, κερδοσκοπική» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.«Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα των δύο αυτών υποθέσεων. Να μάθουμε πώς έγινε, τι έγινε, από ποιον έγινε. Και από ό,τι ξέρω, υπάρχουν πολλοί που συμμερίζονται την άποψή μου» πρόσθεσε.
Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ακόμη για το ίδιο ζήτημα: «Εγώ διαπιστώνω ότι σε δύο μεγάλες υποθέσεις, που είναι αμφιλεγόμενες και οι δύο, ο Ο.Τ.Ε. και η Ολυμπιακή, εμφανίζεται το ίδιο πρόσωπο και κάνει την ίδια δουλειά. Δηλαδή αγοράζει και πουλάει». Προηγουμένως είχε αναφέρει για το Ελληνικό Δημόσιο ότι «εμείς εφαρμόζουμε την σύμβαση, την τερατώδη και σκανδαλώδη σύμβαση της προηγούμενης Κυβέρνησης με τον κύριο Βγενόπουλο, ο οποίος την πούλησε μετά την Ολυμπιακή Εταιρεία».
Δριμύτατη κριτική άσκησε ο κ. Πάγκαλος στον κ. Βγενόπουλο σχετικά και με τις δηλώσεις του για «χασοσκόπους». «Ακόμα και αν κάποιος επιχειρηματίας κερδίζει συνεχώς, το να μιλάει για τους άλλους και να τους ονομάζει χασοσκόπους, δείχνει απέραντη αλαζονεία. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι και έτσι τα πράγματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
(STAR) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top