Εντάξει, κατάλαβα γιατί πήγε στο Καστελλόριζο και κουβάλησε και τις κάµερες για να κάνει από εκεί την ανακοίνωση. Δηλαδή νοµίζω πως κατάλαβα. Γιατί µπορεί να µην κατάλαβα. Το Καστελλόριζο είναι στην άκρη των ανατολικών συνόρων, µακριά από την Αθήνα. Ηθελε να θυµίσει ότι η Ελλάδα είναι µεγάλη, ο Θεός είναι επίσης µεγάλος κι ότι στο κάτω κάτω της γραφής αν τα βρούµε όλοι σκούρα µπορούµε να πάρουµε τα βουνά, τις θάλασσες, τα νησιά, τις παραλίες, να ξαναγυρίσουµε στη φύση, όπως πάντα ονειρευόµασταν. Κατά προτίµηση κωπηλατώντας.
Και καλά θα κάνουµε να ξέρουµε πόσο καιρό χρειάζεται κάποιος να πάει κωπηλατώντας στο Καστελλόριζο.
Επίσης ήθελε να θυµίσει ότι η ελληνική φύση είναι πολύ ωραία, γιατί αυτό το βιντεάκι θα το έπαιζαν σε διάφορα, διεθνή, τηλεοπτικά δίκτυα. Βλέπεις, έχουµε απέναντι και την Τουρκία η οποία διατείνεται ότι «είναι έτοιµη». Να δεχτεί τους τουρίστες εννοεί, αλλά δεν ακούγεται κάπως σαν σεξουαλικό υπονοούµενο; Ε λοιπόν, σου λέει, έτοιµοι οι γείτονες, έτοιµοι κι εµείς. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Καστελλόριζο.
Εξίσου ωραία φύση και γενικώς είµαστε έτοιµοι. Κατά κάποιον τρόπο χρησιµοποιήσαµε έτοιµο το σλόγκαν τους, κάναµε οικονοµία.
Αυτός µπορεί να είναι ένας νέος τρόπος αναµέτρησης µε τον προαιώνιο εχθρό, λιγότερο δαπανηρός από τον εξοπλιστικό ανταγωνισµό, που όσο να ‘ναι δεν βοηθάει και πολύ να ανανήψει οικονοµικά ένα κράτος χρεωµένο και διεθνώς ρεζιλεµένο.
Επίσης ήθελε να θυµίσει µε καλό τρόπο πού πήγαν τα πολλά λεφτά. Τόσες δεκαετίες τώρα χρεωνόµαστε για να αγοράζουµε όπλα για να αντιµετωπίσουµε τον εξ Ανατολών εχθρό. Τελικά ο εχθρός ήταν τα ίδια τα εκατοµµύρια που ξοδεύαµε, αλλά δεν πειράζει, θα συνεχίσουµε έτσι, µην ανησυχείτε. Οπως τα βρήκαµε θα τα αφήσουµε. Κάποια πράγµατα δεν αλλάζουν.
(της Αννας Δαµιανίδη στα ΝΕΑ)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top