Μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις υλοποιούνται αυτές τις μέρες σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος στον υγροβιότοπο του Έλους στην Αγιά. Μπουλντόζες ισοπεδώνουν ολόκληρο το χώρο από τον παρακείμενο δρόμο μέχρι τους καλαμιώνες, καταστρέφοντας την υπάρχουσα χαμηλή βλάστηση και το οικοσύστημα που αναπτύσσεται σε αυτή, αλλοιώνοντας έτσι δραστικά την αισθητική και τον χαρακτήρα της περιοχής.
Ο σχεδιασμός είναι να φυτευτεί αγριάδα προκειμένου να στηθούν εκεί οι σκηνές των φίλων της Harley Davidson τον προσεχή Μάιο.
Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες είναι φυσικά έξω από το γράμμα και πνεύμα της μελέτης Καραθανάση που προβλέπει ήπιες παρεμβάσεις για την ανάδειξη του υγροβιότοπου, μια μελέτη που ο Δήμος αφού την ακριβοπλήρωσε, την έχει πετάξει τώρα στο καλάθι των αχρήστων.
Είναι επόμενο να αλλάξει και η χρήση του χώρου αφού μελλοντικά θα μπορεί να λειτουργεί σαν περιοχή για ελεύθερο κάμπινγκ ή ακόμα και για την κατασκευή οποιουδήποτε αυθαίρετου κτίσματος.
Τρανό παράδειγμα η αυθαίρετη καλύβα μέσα στους καλαμιώνες που εδώ και μήνες …ζει και βασιλεύει παρά τις έγγραφες καταγγελίες μας στην Πολεοδομία.
Η παραπάνω καταγγελία έγινε από τον οικολογική ομάδα της Πάτρας , ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ η οποια καλεί την Δημοτική Αρχή να σταματήσει άμεσα τις αποσπασματικές αυτές ενέργειες που στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης σαλαμοποιούν και υποβαθμίζουν το μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο που έχει μείνει στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και καταστρέφουν το οικοσύστημα όπως αυτό αναφέρεται και εντάσσεται στην μελέτη ανάπλασης της περιοχής. Και τέλος η Οικολογική Κίνησηση υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη να μην καλυφθούν με χώματα οι ελάχιστοι εναπομείναντες νερόλακκοι, δίπλα στον μεγάλο νεραύλακα γιατί ενδεχομένως φιλοξενούν προστατευόμενους τρίτωνες.
Eμεις σαν online-press έχουμε από καιρό αναφερθεί στην "μπίσνα" που έχει στηθεί από τον Δήμο της Πάτρας ο οποίος σε συνεργασία με την νομαρχία Αχαΐας χρηματοδοτούν μια ιστορία (μαθαίνουμε ότι η χρηματοδότηση και από τους δύο φορείς ξεπερνά τα 500.000 ευρώ) η οποία θα επιφέρει ελάχιστα κέρδη στην τοπική κοινωνία, θα επιφέρει όμως σίγουρα οικολογικές στρεβλώσεις στην προστατευόμενη (μέχρι σήμερα) περιοχή του έλους της Αγυιάς. Είναι απορίας άξιον ότι τοπικές εφημερίδες (εκτός από την "Πελοπόννησο") και δημοσιογράφοι ποιούν την νήσσα για το μεγάλο αυτό θέμα... Ίσως η διαφημιστική πίτα που προσδοκούν από τον Δήμο για το συγκεκριμένο event να είναι πιο ισχυρό κίνητρο από την επαπειλούμενη και ανεπανόρθωτη καταστροφή του έλους.... Επίσης είναι απορίας άξιον ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά κατώτερα των περιστάσεων και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φρενάρουν την χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου τόπου για την συνάντηση των .....Χαρλεάδων!

Πολυ πετυχημένα γράφει και το lifestani
:
Από τις 20 έως κ΄ τις 24 Μαΐου 2010, περίπου 10.000 άτομα θα γίνουν ένα με τα βατράχια τα πουλιά, τις χελώνες, τους σκαντζόχοιρους… τους χιλιάδες νεοσσούς της άνοιξης και κάθε ζωντανό της μοναδικής για την Πάτρα προστατευόμενης περιοχής.... 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top