Η «κόντρα» σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος (Χρ. Παπουτσής) και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πυροδοτήθηκε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κυβέρνηση - ανεμόμυλο που αποφασίζει κατά πως φυσάει ο άνεμος και λέει ψέματα".
Όταν δε ρώτησε αν αληθεύουν εκείνα που γράφονται στον Τύπο ότι είπε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης πως θα γίνουν 80.00 απολύσεις τον Ιούνιο και άλλες 300.000 μετά και ότι «ο πρωθυπουργός όταν κοιμάται κλαίει», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα.
Ο Χρ. Παπουτσής καταλόγισε στον κ. Μαρκόπουλο ότι επιτελεί δυσάρεστο έργο, υπηρετώντας τις πολιτικές σκοπιμότητες και τον πολιτικό σχεδιασμό της ημέρας της ΝΔ κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με την αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ, «έχει το θράσος να αμφισβητεί τον πρωθυπουργό ο οποίος νυχθημερόν αγωνίζεται εντός και εκτός της Ελλάδας, προπαντός για να ξαναθυμήσει στην Ενωση ότι πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να καλυφθεί το κενό της Συνθήκης ούτως ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης των κρατών - μελών της Ένωσης κι όχι μόνο της Ελλάδας».
«Είναι γραμμένα σήμερα στις εφημερίδες. Απαιτούμε διάψευση. Δεν το πιστεύουμε. Εμείς δεν θέλουμε ένα πρωθυπουργό που θα κλαίει. Θέλουμε ένα πρωθυπουργό με αυτοπεποίθηση, που θα πιστεύει στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις αυτού του λαού», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.
Και πρόσθεσε:
«Δεν θέλουμε να παραδοθούμε στο ΔΝΤ. Είναι δαίμονας. Δεν το θέλει ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνησή σας άνοιξε τη χαραμάδα για το ΔΝΤ. Εσείς το φέρατε εδώ και διαπραγματεύεστε μαζί του. Πείτε επιτέλους την αλήθεια στους πολίτες. Οι πολίτες είναι έτοιμοι να γνωρίσουν την πραγματικότητα. Αρκεί να τους την πείτε».
Με αφορμή το σχέδιο νόμου για τους ημιυπαίθριους,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα πως μπορεί να «έχετε καλή πρόθεση για τη προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ό,τι κάνετε εσείς το πρωί, σας τα παίρνει το βράδυ πίσω ο κ. Παπακωνσταντίνου». Είπε επίσης ότι το ίδιο έκανε κι ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης: «υπέγραψε το C-4I ο κ. Βούγιας πήρε την υπογραφή πίσω ο υπουργός». 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top