Η σημερινή συνάντηση της Υπουργού Υγείας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα με το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει σα στόχο την διάλυση των υπηρεσιών υγείας - πρόνοιας, τη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και την απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ.
Αυτή η πολιτική θα επιδεινώσει δραματικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα οδηγήσει στην αύξηση των δαπανών που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
Αν αυτό συνδυαστεί με τα μέτρα που προωθούνται μέσα από το πρόγραμμα σταθερότητας (απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπή κοινωνικών δαπανών, ανατροπές στο ασφαλιστικό) ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οδηγούμαστε σε μια κοινωνία γενικευμένης φτώχειας χωρίς κοινωνικές παροχές και εργασιακά δικαιώματα.
Σήμερα απαιτείται να υπάρξει πανεργατική απάντηση σε αυτή την πολιτική με στόχο την ανατροπή της. Το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο της υγείας, πρέπει τώρα να συντονίσει τα βήματά του, να ενώσει τις δυνάμεις του με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα προκειμένου να αποκρούσει τα αντιυγειονομικά και αντεργατικά μέτρα που δρομολογούν για εμάς η «πρόθυμη» Κυβέρνηση μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
(από την αυτόνομη παρέμβαση Υγειονομικών)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top