Σε νέο unfair υπέπεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές. Αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, η οποία σημειωτέον είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, ο υπουργός εξερράγη και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών. Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διερωτηθεί ειρωνικά, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;
Οι φράσεις αυτές ειπώθηκαν από τον υπουργό Αμυνας ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας. Παρόντες στην έκρηξη του κ. Βενιζέλου ήταν μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο αρχηγός Γεν αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ουδείς εκ των παρευρισκομένων αντέδρασε και όλοι σιώπησαν μπροστά στο «παραλήρημα» του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Και όλα αυτά επειδή στον κ. Βενιζέλο δεν άρεσε η εισήγηση που είχαν διαμορφώσει από κοινού όλοι οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Λίγες ώρες μετά την επίθεση και τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ένας από τους παρευρισκομένους στη σύσκεψη, ο διευθυντής Κλάδου Πόρων υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος υπέβαλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του υπουργού Αμυνας. Κατά πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής του προς τον αρχηγό ΓΕΝ , ο υποναύαρχος Φενέκος διαμαρτύρεται για τις ειρωνικές γενικεύσεις κάνοντας λόγο για απολυταρχική συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου.
(protothema.gr)
3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 2 Μαΐου 2010 - 9:08 μ.μ.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΗ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε... 2 Μαΐου 2010 - 10:48 μ.μ.

Έχω κι εγώ κάτι να πω στον αρχηγό του ΓΕΝ αντιναύαρχο Ελευσινιώτη.
Κύριε αρχηγέ, γιατί καταργήσατε τα διακριτικά σήματα και τα παράσημα από τις καθημερινές καλοκαιρινές στολές των μονίμων στελεχών του ναυτικού?Μήπως οι απόστρατοι που επαναφέρατε δεν έχουν τα απαιτούμενα διακριτικά και δεν αντέχουν τη σύγκριση?
Κύριε αρχηγέ,ελάτε στο ύψος των περιστάσεων διότι όλο το ναυτικό φωνάζει ότι σας κάνουν ότι θέλουν τέσσερις πρώην απόστρατοι που επαναφέρατε στην ενέργεια χωρίς να το αξίζουν.(τα προσόντα τους είναι γνωστό ότι είναι λίγα).

Ανώνυμος είπε... 9 Μαΐου 2010 - 10:38 μ.μ.

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Αμύνης
Κύριε Αρχηγέ του ΓΕΝ
Θέλω να σας ρωτήσω τι είναι αυτά που διαβάζουμε και ακούμε ότι συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ένδοξο Πολεμικό μας Ναυτικό και συγκεκριμένα:
α)Γιατί επαναφέρατε 4 ανωτάτους απόστρατους αξιωματικούς ,δεν υπήρχαν άλλοι εν ενεργεία αξιωματικοί,ή μήπως σας έχουν ενημερώσει ότι οι 4 αυτοί αξιωματικοί είναι ικανοί?
Σας πληροφορώ ότι δεν είναι ικανοί,δεν έχουν τα ανάλογα προσόντα να καλύπτουν τις θέσεις που τοποθετήθηκαν και βέβαια οι τρεις μάχιμοι δεν έχουν διατελέσει διοικητές όπως προβλέπεται,απαραίτητο προσόν για να γίνεις ανώτατος αξιωματικός.Οι εν ενεργεία αξιωματικοί αισθάνονται απογοητευμένοι βλέποντας την επάνοδο των αποστράτων και επιπλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι οι συγκεκριμένοι απόστρατοι κάνουν ό,τι θέλουν στο ναυτικό χωρίς να υπολογίζουν τους ανωτέρους τους.
β)Γιατί παραιτήθηκε ο υποναύαρχος Φενέκος ο οποίος θεωρείται καλός αξιωματικός με μεγάλη εμπειρία στα θέματα εκπαιδεύσεως?
γ)Γιατί αποστρατεύθηκαν φέτος ανώτατοι αξιωματικοί οι οποίοι απέδωσαν άριστα στις θέσεις που υπηρετούσαν?Μήπως σας είπανε ότι είναι αντίθετοι κομματικά?

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top