Μίζες και από τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους!
Μίζες και στην Ελλάδα φέρεται να έδωσε η Deutsche Βahn. Ο γερμανικός οργανισμός Σιδηροδρόμων βρίσκεται στην αρχή σημαντικής υπόθεσης δωροδοκίας. Η θυγατρική της DΒ Ιnternational δωροδόκησε αρμόδιους για αποφάσεις σε θέσεις-κλειδιά σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Αλγερία και η Ρουάντα. Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης έχει εκκινήσει διαδικασία
ανακρίσεων υπόπτων, στελεχών της εταιρείας. Το ποσό που φέρεται να δόθηκε για μίζες είναι «μονοψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μητρικής Deutsche Βahn. Η περίοδος που ερευνάται για μίζες αφορούν το διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα.
Στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη εισαγγελικές αρχές διενήργησαν την περασμένη εβδομάδα έρευνες σε ιδιωτικές κατοικίες και σε γραφεία της εταιρείας. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε ότι «οι έρευνες βρίσκονται σε εντελώς αρχικό στάδιο». Συλλήψεις δεν έχουν γίνει.
Εκ μέρους της Deutsche Βahn το μέλος του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Γκερτ Μεχτ δήλωσε πως ο οργανισμός έχει «ζωτικό ενδιαφέρον να διαλευκανθεί η υπόθεση γρήγορα και σε βάθος». Πέρυσι η επιχείρηση είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές για παρατυπίες, που αποτέλεσαν και την αφετηρία των ανακριτικών ερευνών.
Μετά τις Siemens, ΜΑΝ, Ferrostaal και Daimler, η Deutsche Βahn προστίθεται στον κατάλογο των γερμανικών εταιρειών που διακίνησαν μίζες στην Ελλάδα. Η ειδοποιός διαφορά της υπόθεσης Deutsche Βahn είναι ότι δεν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση αλλά για οργανισμό του γερμανικού Δημοσίου.
(Tα ΝΕΑ)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top