Στον αέρα βρίσκονται ακόμη χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με ημιυπαίθριους και άλλους παράνομους χώρους καθώς δεν ξέρουν αν τελικά τα "ρυθμισμένα" τετραγωνικά θα προσμετρώνται στο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης.
Η υπόθεση της αφαίρεσης της επίμαχης διάταξης από το νομοσχέδιο φαίνεται ότι εξελίσσεται σε κόντρα μεταξύ Μπιρμπίλη και Παπακωνσταντίνου. Η μέν πρώτη δε θέλει να φορολογηθούν οι χώροι που θα ενταχθούν στη ρύθμιση διότι αίρεται έτσι η λογική του "πράσινου" ταμείου ενώ και οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι είναι αντικίνητρο και δεν θα πάνε στις πολεοδομίες, οπότε η ρύθμιση θα αποτύχει.
Ο υπουργός Οικονομικών, όμως, βλέπει ότι μπορεί να αποκομίσει τεράστια έσοδα από τη φορολόγηση των επιπλέον τετραγωνικών διότι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος τόσο για τον ΦΜΑΠ όσο και για το ΤΑΠ, τα δημοτικά τέλη κ.λπ.
Ωστόσο, κάποιοι εκφράζουν την επιφύλαξή τους για το θέμα διότι σε περίπτωση που προσμετρηθούν στα τεκμήρια, ενδεχομένως να δημιουργηθεί νομικό ζήτημα. Κάποιος ιδιοκτήτης μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να ζητήσει πλήρη νομιμοποίηση, κι όχι μόνο για 40 χρόνια αφού θα πληρώνει φόρους, όπως και με τα νόμιμα τετραγωνικά. Αυτό θα προσκρούσει στο ΣτΕ, οπότε μύλος η υπόθεση...
(ered.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top