Μόνον τρεις από τις 67 Εφορίες που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής έχουν επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για αύξηση των εσόδων, ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί με τους διευθυντές των Εφοριών του Λεκανοπεδίου. Ο κ. Γεωργακόπουλος είπε επίσης στους διευθυντές των Εφοριών ότι στις υπόλοιπες Εφορίες υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις που υπερβαίνουν το 10% και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 20%, ενώ 23 Εφορίες δεν έχουν καν δώσει στοιχεία για την πορεία είσπραξης των εσόδων κατά το α΄ τρίμηνο εφέτος.
Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε το φαινόμενο αυτό «απαράδεκτο» και κάλεσε τους διευθυντές των Εφοριών να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». Μεταφέροντας τις εντολές του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι εάν οι Εφορίες της Αττικής δεν φέρουν τα αποτελέσματα που πρέπει, τότε δεν θα τηρηθεί ούτε ο προϋπολογισμός ούτε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε από τους Εφόρους να εντείνουν τις προσπάθειες και τους ελέγχους για αύξηση των εσόδων με το υπάρχον προσωπικό και να καλύψουν τον Απρίλιο τους στόχους που έχουν τεθεί για το σύνολο του α΄ τετραμήνου εφέτος. Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, από τα 32 δις. ευρώ που είναι το σύνολο των βεβαιωμένων φόρων ο στόχος είσπραξης για το 2010 είναι 1,5 δις. ευρώ, αλλά και ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται έως τώρα.
(ΣΚΑΙ) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top