Ανανεωμένη από τις πασχαλινές διακοπές της στην ιταλική επαρχία της Καμπανίας (όπου πληροφορούμαι ότι επισκέφθηκε και τα ερείπια της Πομπηίας) η κυρία Μιλένα Αποστολάκη επέστρεψε το ίδιο δυναμική όπως πάντα στην πολιτική δράση! Χθες, είχα την ευκαιρία να την απολαύσω, ως απλός ακροατής, να εκθέτει τις απόψεις της, μέσω ραδιοφωνικού σταθμού, για την κατάσταση στην οποία βρήκε τη χώρα άμα τη επιστροφή της.
Η ερώτηση που της ετέθη από τον δημοσιογράφο αφορούσε την απαλλαγή από τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού των ενστόλων υπαλλήλων του κράτους (αστυνομικών, στρατιωτικών κ. ά.). Η κυρία Αποστολάκη δεν δίστασε ούτε στιγμή - θαρρείς ότι ανέκαθεν είχε την απάντηση έτοιμη, διά παν ενδεχόμενον. Ως αυθεντική αγωνίστρια της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε, κατ’ αρχάς, ότι είναι απολύτως αντίθετη σε κάθε μορφή εξαιρέσεων και διακρίσεων. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι είναι αναφανδόν υπέρ των χειμαζομένων ενστόλων, οι οποίοι αμείβονται πολύ χαμηλά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, καθώς επίσης υπέρ των υπαλλήλων γενικώς (αντιλαμβάνομαι ότι εννοούσε, ειδικώς, τους υπαλλήλους του Δημοσίου...) οι οποίοι υφίστανται τις επιπτώσεις της κρίσης.
Ομολογουμένως, εθαύμασα την άψογη τεχνική της στην υπεκφυγή! Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη και αφορούσε την εξαίρεση των ενστόλων. Εκείνη, μέσα σε έναν χείμαρρο ρητορικής, στηλίτευσε τις εξαιρέσεις και εγκωμίασε τους ενστόλους, ώστε και ο καθένας που την άκουγε να διαλέξει ό, τι τον βόλευε από την απάντηση και η ίδια να έχει πάει με το μέρος όλων: Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Η κυρία Αποστολάκη δεν έκανε κάτι καινούργιο. Οι περισσότεροι πολιτευόμενοι στη θέση της θα απαντούσαν με ανάλογο τρόπο στο ίδιο ερώτημα - δηλαδή, δεν θα απαντούσαν. Ούτε είναι χειρότερη από τους άλλους. Ισως μάλιστα να είναι και καλύτερη, αφού λίγοι -είμαι βέβαιος- θα είχαν τη δική της ευστροφία και ευφράδεια.
Γιατί όμως η κυρία Αποστολάκη να επιστρατεύει τις αναμφισβήτητες ικανότητές της, ώστε όσοι εκ των ακροατών καταλάβαιναν τα λεγόμενά της να νιώσουν ότι απευθύνεται σε ηλίθιους; Δεν είναι άδικο τόση εξυπνάδα να τίθεται στην υπηρεσία της ηλιθιότητας;
(απόσπασμα από άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top