Τυχαίο ή μη, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας βρέθηκε στη Θράκη, όπου ανακοίνωσε τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων και την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία της περιοχής, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των σκληροπυρηνικών της μειονότητας, επιτέθηκε εκ νέου κατά της ηρωικής δασκάλας κυρίας Χαράς Νικοπούλου, ενώ «ξέχασε» να παραβρεθεί στην επίσημη δοξολογία για την εθνεγερσία του 1821, προφανώς επειδή πιστεύει πως Ελληνες δεν υπήρχαν πριν από τον 19ο αιώνα, όπως αναφέρει στο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας».

Αγνωστο πώς, η κυρία Δραγώνα επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στον εορτασμό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821 στην Ξάνθη. Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ δεν παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε νωρίτερα στον μητροπολιτικό ναό για την εθνική παλιγγενεσία, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και την οργή του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να μην ξαναστείλει ως εκπρόσωπό της στην ακριτική περιοχή την κυρία Δραγώνα.
«Ηταν μια απρέπεια. Από τη στιγμή που ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους εορτασμούς θα έπρεπε να παραβρεθεί στην επίσημη δοξολογία για την Επανάσταση του 1821 κατά του τουρκικού ζυγού», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο μητροπολίτης Ξάνθης. Να σημειωθεί πως στην εξέδρα των επισήμων, στη δεύτερη θέση πίσω από την κυρία Δραγώνα, κάθισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.
Από τη Θράκη, όπου βρέθηκε δύο φορές τον περασμένο Μάρτιο, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, πάγιο αίτημα των «τουρκοφρόνων» της μειονότητας, αλλά και την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος στα δημόσια δημοτικά σχολεία της περιοχής, δηλαδή και εκτός μειονοτικών σχολείων.
«Οι γονείς θέλουν να καλλιεργήσουν στα παιδιά τους την τουρκική γλώσσα και, όπως παντού στον κόσμο, θέλουν να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ταυτότητάς τους. Είναι καθήκον μας να το εξασφαλίσουμε αυτό στα παιδιά της μειονότητας και στο δημόσιο σχολείο», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στην τοπική εφημερίδα «Παρατηρητής», όπου για τις θέσεις της εισέπραξε τα εύσημα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» σε σχετική ανακοίνωση.
Τα όσα δήλωσε η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας από τη Θράκη προκάλεσαν τις αντιδράσεις Πομάκων της περιοχής, που αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και επανειλημμένα έχουν ζητήσει τη λειτουργία δημόσιων ελληνόφωνων σχολείων στα Πομακοχώρια. Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Καρυπίδης έκανε λόγο για «μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία» των Πομάκων, ζητώντας να πληροφορηθεί για ποιον λόγο υποχρεώνονται να μαθαίνουν τουρκικά, από τη στιγμή που οι ίδιοι δεν το επιθυμούν. Οι απαντήσεις των δύο υπουργών σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον.
Η κυρία Δραγώνα εμφανίστηκε αμετανόητη για τη συμπεριφορά της απέναντι στην εκπαιδευτικό κυρία Νικοπούλου, την οποία, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ», επέπληξε δημόσια επειδή υποστηρίζει πως στο Μεγάλο Δέρειο Εβρου όπου διδάσκει, όπως και στην υπόλοιπη Θράκη, υπάρχουν μαθητές Πομάκοι, οι οποίοι είναι και αισθάνονται Ελληνες και όχι Τούρκοι.
«Ως υπουργείο θα θέλαμε η κυρία Νικοπούλου να περιοριστεί στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα», δήλωσε στην εφημερίδα «Παρατηρητής», κατηγορώντας την εκπαιδευτικό πως επιχειρεί να «πολιτικοποιήσει» τους μαθητές της, προφανώς επειδή τους διδάσκει την ελληνική ιστορία και όχι την τουρκική...
Παράλληλα τάχθηκε κατά των μηνύσεων που κατέθεσε η κυρία Νικοπούλου κατά των εκδοτών τριών τουρκόφωνων εφημερίδων της Θράκης επειδή αναπαρήγαγαν την ψευδή είδηση πως ζήτησε από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ. Μια είδηση στημένη, που επεδίωκε να στοχοποιήσει στον μουσουλμανικό κόσμο την κυρία Νικοπούλου, η οποία τελικά προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
(Δεξί εξτρεμ & olympia.gr)1 σχόλια :

Αλέξανδρος Ζήβας είπε... 13 Απριλίου 2010 - 10:12 π.μ.

Στιχάκια καθρέφτες…., που γδύνουνε ψεύτες….,….!

* ….. Θύτες οι τετράποδοι….,
---- Καθεστώς ‘’Δημοκρατία’’….! ----
θύματα τα δίποδα….,
νόθο πίνουν το κρασί –τους….,
τα ‘’μεθύσια’’ τους γιατροί τους…..
κι ίσια τα ανάποδα….!.....

* ….. Άλλο πράμα η κερήθρα….. κι άλλο πράμα η μυζήθρα….,
άλλο το μελισσομέλι….. κι άλλο το σκουληκομέλι….!.....

* ….. Γιορτάζουν, λεν, ‘’Δημοκρατία’’....,
που αυτοί, τάχα, στηρίζουν....,.....
πιο κάτω είν’ χωματερή....,
τσούρμο αμέτρητα παιδιά
προσμένουν σκουπιδιάρηδες
να ρίξουν τ’ αποφάγια –τους....,
να βρουν....,να φάν’...., να στυλωθούν....,
να ζουν να συνεχίζουν....!.....

* ….. ‘’Λογική’’ κονσέρβα…..
και ελπίδα πρέζα….,
---- πού σε πάν’…., πού πας…!; ----
φυλακή ο δρόμος….,
σιγολιώνεις…., κι όμως…..
δεν το ξεκουνάς….!.....

* ….. Δίνει πάσα ο Μπαμπάκας…., να ‘χει ο γιος το αρχηγιλίκι…..
και ο Θειος του ανεψιού του…., να ‘χει κι ο λαός ‘’μανίκι’’….!.....

* …..Κι ο λαούλης…., οπαδούλης….,
πάντα, ‘’Μπούλης’’ κι υποδούλης….,
λέει, λέει….. και τους βρίζει….,
τώρα…., και τους γιουχαΐζει….,…..
μα…., σαν έρθουν εκλογές….,
πάντα, ‘’τέτοιους’’, να, ψηφίζει….,…..
κι ό,τι ζει, βρε, το αξίζει….!……

* ….. Μία μπρος….. και δέκα πίσω….,
μία άσπρο….. δέκα μαύρο….,…..
με του Κενού το Τίποτα
παράλληλο ταξίδι
σου έγινε συνήθεια….,…..
---- τι φωνασκείς βοήθεια…!; ----
‘’μέτρα το χρόνο αντίστροφα’’….:
‘’μείον ένα…., μείον δύο….. και λοιπά…..’’….,
κι άει στα μαυρότρυπα γκρεμνά….!.....

* ….. Άσπρο – μαύρο…., ντούμπλε φας…., Εξουσία δίχως στιλ….,
θέλω να σε ‘δω αν φας….. κι όλο δείχνεσαι προφίλ….!......

* …..Άκου, λίγο, ανθρωπάκο…., ζήσε μ’ ‘’ανορθογραφία’’….,
σου ‘στησαν παγίδα…., λάκκο…., μέσα στην ‘’ορθογραφία’’….!.....

* ….. Τα άνομα του χτες….. νόμιμα είν’ σήμερα….,
πάντρελοι Ελεγκτές….. μας κλείνουν σε σύνορα….!.....

* ….. Πέτρα σου λέγαν που κυλά
ποτέ της δε στεριώνει….,
μα δε σου είπανε, ποτέ,
πως χορταριάζει, ύπουλα,
η πέτρα που στεριώνει….!.....

* ….. Αν κρίνεις Αφέντες…., ‘’σταυρό’’ θε να σου φτιάξουν….,
κι αν κρίνεις λαούλια…., σε ‘’τάφο’’ θα σε θάψουν….!.....

* ….. Το ‘ξερα αυτό από παιδί….,
που γίνεται συνήθως….,
μα διάλεξα τον Ήλιο εγώ…..
και δεν πονάω….. που πονώ….,
μου αρκεί που άλλους δεν πονώ….,…..
κι είμαι, γι’ αυτό, περήφανος….,
που υπηρετάω το Θεό….!.....

* ….. Κι αθώοι πληρώνουν….,
κι αφού δυο ‘’Χριστοί’’,
να, σπάνια, πια, χώνουν
στη μέση έναν ‘’ληστή’’….!.....

….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top