Την παραίτηση του από τις θέσεις ευθύνης του, υπέβαλε στην υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Aνδρέας Τρούμπης, ως ύστατη έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία, προς αντιμετώπιση του μείζονος θέματος απαγόρευσης πρόσβασης των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων στις διεθνείς βιβλιοθήκες, λόγω αδυναμίας ή αδιαφορίας του Ελληνικού Κράτους να ανταποκριθεί στην πληρωμή των συνδρομών σε αυτές.
Όπως υπογράμμισε στη γραπτή επιστολή του προς τους Πρυτάνεις και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το γεγονός αυτό συμβολίζει την αγωνία της ακαδημαϊκής κοινότητας για την oυσία της πολιτικής, διαχρονικώς, έναντι της Παιδείας και της επιστημονικής έρευνας της χώρας. Η βία κατά και εντός των πανεπιστημίων δεν εκφράζεται μόνο δια της ‘χειροδικίας’, ως τούτο προβάλλεται διαρκώς: κατά ιδιαιτέρως πιο κρίσιμο τρόπο, εκφράζεται δια της συνεχούς, άμεσης και έμμεσης, απαξίωσης τους.
Ο κ. Ανδρέας Τρούμπης, ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αδυνατεί να αποδεχθεί την επιστροφή του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου στη ‘λίθινη’ εποχή, λόγω της αδυναμίας της Δημόσιας Διοίκησης να ανταποκριθεί στο έργο της και αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες του έναντι των συναδέλφων του, των υποψηφίων διδακτόρων και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Ιδρύματος του.
(esos.gr) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top