Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η γερμανική κατασκευάστρια των πολυτελών αυτοκινήτων με σήμα το αστέρι, δωροδοκούσε με ποσά πολλών εκατομμυρίων δημοσίους υπαλλήλους σε τουλάχιστον 22 χώρες, προκειμένου να τις αναθέτουν παραγγελίες.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί η παγκοσμίου φήμης γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, διέθετε δεκάδες εκατομμύρια για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων στην Κίνα, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και 18 ακόμη χώρες. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την εταιρία, ότι σε συναλλαγές με Ρωσία, Τουρκία, Αίγυπτο και Κίνα, η δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων ήταν συνήθης πρακτική.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Daimler AG και τρεις θυγατρικές της εταιρίες δωροδοκούσαν με διάφορους τρόπους προκειμένου να παίρνουν παραγγελίες για την πώληση αυτοκινήτων τους στις αναφερόμενες χώρες. Στα βιβλία της εταιρίας οι καταγραφές των χρημάτων για δωροδοκίες περνούσαν ως προμήθειες, ειδικές εκπτώσεις ή «έκτακτες δαπάνες».
Το κατηγορητήριο αναφέρεται στη χρονική περίοδο 1998 – 2008. Η εταιρία έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αμερικανική πρωτεύουσα, η γερμανική εταιρία η οποία είναι εισηγμένη και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύεται με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες έναντι καταβολής χρηματικού προστίμου. Γίνεται λόγος για ένα ποσό της τάξεως των 185 εκατομμυρίων δολαρίων.
(kentri.gr)


Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

1 σχόλια :

www.mplogk.com είπε... 24 Μαρτίου 2010 - 5:25 μ.μ.

Το Share on Μπλόγκ είναι ο απλός, εύκολος και άμεσος τρόπος για να μοιραστείτε με τους χρήστες και επισκέπτες του Μπλόγκ ένα άρθρο, ή κάτι ενδιαφέροv που βρήκατε στο διαδύκτιο.

Απλά, προσθέτετε τη διεύθυνση, τίτλο και περιγραφή και αυτόματα κοινοποιάτε σε όλη την κοινότητα, στο Facebook, Twitter και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, δίνοντας τη δυνατότητα να το κάνετε γνωστό, αλλά και να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.

Σας περιμένουμε στο http://www.mplogk.com

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top