Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, δείχνει να αντιλαμβάνεται πλέον, την ύπαρξη του πολυπλόκαμου συστήματος που δρα στη Δικαιοσύνη, που είχε καταγγείλει ο α΄ αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου.
Με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Καλαμίδα, ζήτησε να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) που έκρινε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Πρωτοδίκης Νίκος Ζαγοριανός, που χειρίστηκε κατά το ανακριτικό στάδιο την υπόθεση της Siemens.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Καστανίδης, στο έγγραφό του προς τον κ. Καλαμίδα, ζητεί "να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Πρωτοδίκης Νίκος Ζαγοριανός μέχρι την αμετάκλητη κρίση επί των κατηγοριών που του αποδίδονται, διότι διώκεται για σοβαρές αξιόποινες πράξεις τις οποίες φέρεται ότι τέλεσε ως ανακριτής κατά τη διάρκεια της διενεργούμενης από τον ίδιο κύριας ανάκρισης, γεγονός που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της".
(kentri.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top