Ήρθε σε γνώση μας επιστολή Έλληνα πολίτη προς τον υπουργό των Οικονομικών με θέμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Την δημοσιεύουμε όπως έχει (γράφοντας μόνο τα αρχικά του αποστολέα):

Αγαπητέ κε Υπουργέ,
Με το παρόν θέλω να σας ενημερώσω για μία ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ , η οποία πρόκειται να γίνει στο παιδί μου ( χωρίς αυτό να ευθύνεται ούτε κατ΄ ελάχιστον ) με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που φέρατε στην Βουλή προς ψήφιση .
Αρχές του έτους αγοράστηκε στο όνομα του γυιού μου ένα μικρό σπίτι 82 τ.μ αντί 132.000 € με χρήματα που δόθηκαν από εμένα ( και για τα οποία έχω φορολογηθεί μέχρις κεραίας ) και με εφαρμογή του άρθρου 17 του Κ.Φ.Ε. περί απαλλαγής ελέγχου «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία .
Με την εφαρμογή του αρ. 3 ( παρ. 4 ) του νέου νομοσχεδίου , ο γυιός μου θα υποστεί έλεγχο «πόθεν έσχες» και , εάν δεν μπορέσει να δικαιολογήσει το ποσόν από τα μέχρι σήμερα εισοδήματά του, τότε θα φορολογηθεί τεκμαρτά σχεδόν 50.000 ¤ ! Με λίγα λόγια , το παιδί μου θα κατηγορηθεί από το κράτος μας πως κατάφερε να κερδίσει ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ( από τα 18 του έως σήμερα ) 132.000 € και να τα αποκρύψει κιόλας ! Που θα βρούμε το ποσό που θα οφείλει το παιδί μου και πως θα ξεκινήσει αυτό την ζωή του σαν ενεργός πολίτης αφού θα στιγματιστεί στο ξεκίνημά της ?
Εάν ήταν γνωστό εκ των προτέρων πως θα υπήρχε «πόθεν έσχες» ΔΕΝ θα είχε γίνει η αγορά , καθώς το ποσό των 132.000 € εξάντλησε τις δυνατότητές μου κατ΄ απόλυτο τρόπο.
Κε Υπουργέ , στο μάθημα του Αστικού Δικαίου στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. , με έμαθαν πως «Νόμος είναι η σύνταξη σε γραπτό λόγο του κοινού περί δικαίου αισθήματος». Ελπίζω ειλικρινά πως θα κατανοήσετε την δύσκολη θέση που περιέρχεται το παιδί μου και , σε εφαρμογή του ανωτέρω ορισμού , θα αλλάξετε την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης στην ημερομηνία ψηφίσεως της .
Μετά τιμής
Σ.X

Online-press:Η παραπάνω επιστολή είναι ενδεικτική για το ποιοι γίνονται στόχοι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Και φυσικά είναι οι μικρομεσαίοι. που εφαρμόζουν τους νόμους της πολιτείας! Κάποιοι από αυτούς με οικονομίες ετών έκαναν το λάθος και αγόρασαν ένα διαμέρισμα στο παιδί τους...
Πάντως αυτούς που αγόρασαν πολυτελή διαμερίσματα, βίλες και κότερα και τα έγραψαν σε Κυπριακές εταιρείες μην νομίζετε ότι θα τους ενοχλήσει κανένας....'Αλλωστε που να ψάχνουν τώρα αφού υπάρχουν τα κορόιδα..... Έτσι δεν είναι κ. υπουργέ;
Υ.Γ: Πιστεύουμε τουλάχιστον ο υπουργός να έχει την ευαισθησία στην παραπάνω επιστολή .... 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top