Ερώτηση στη βουλή και στα αρμόδια υπουργεία υπέβαλλε ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος για την πράσινη σπατάλη της ΕΡΤ:
" Χωρίς ηθικό αντίκρισμα αποδεικνύεται η εξαγγελία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και της κυβέρνησης, για συμμάζεμα των δαπανών στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα» το προηγούμενο διάστημα η ΕΡΤ συνέχισε να σπαταλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αποστέλλοντας μαζικά εκτός Ελλάδος τεχνικούς και συνεργεία που είχαν αποστολή να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις συνομιλίες, τις επαφές και συνολικά τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού. Ενδεικτικό δε του υψηλού κόστους που έχουν οι αποστολές αυτές, είναι το γεγονός ότι σε καμία από τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δεν συμμετείχε τηλεοπτικό συνεργείο από οποιονδήποτε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Στις πρόσφατες επισκέψεις του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, η κρατική ΕΡΤ, προφανώς με τη συγκατάθεση του αρμόδιου πολιτικού προϊσταμένου της, έλαβε την απόφαση να καλύψει τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στην Ινδία, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Μόσχα και στο Λονδίνο κινητοποιώντας δεκάδες τεχνικούς. Η εικόνα θύμιζε περιφερόμενο θίασο, σχεδόν σαν ένα μπουλούκι, ξεκινώντας από την αποστολή που κάλυψε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί, όπου μετακινήθηκαν περίπου 10 τεχνικοί της ΕΡΤ χωρισμένοι σε δύο συνεργεία. Στις επισκέψεις στο εξωτερικό είναι προφανές, ότι η σκοπιμότητα να υπάρχουν δύο διαφορετικά συνεργεία προκύπτει από την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι δραστηριότητες του κυβερνητικού αξιωματούχου, εν προκειμένω του πρωθυπουργού. Για να είμαστε σαφείς, μόνο η μετακίνηση περίπου δέκα τεχνικών στο Νέο Δελχί κόστισε περίπου 20.000 ευρώ μόνο η μετακίνηση. Εάν προσθέσουμε και όλα τα υπόλοιπα, όπως διαμονή, εσωτερικές μετακινήσεις, διατροφή, έξτρα μισθοδοσίες και το πολύ υψηλό αντίτιμο που καταβάλλει η ΕΡΤ όταν ανοίγει κύκλωμα, δηλαδή αποστέλλει τηλεοπτικό υλικό ή κάνει μια απευθείας σύνδεση μέσω δορυφόρου, τότε το κόστος εκτινάσσεται στα ύψη. Την ίδια τακτική μαζικής μετακίνησης τηλεοπτικών συνεργείων ακολούθησε η ΕΡΤ και στις επισκέψεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, αλλά και στη Μόσχα. Γενικά όπου κινείται ο πρωθυπουργός τον ακολουθεί ένας μεγάλος αριθμός τεχνικών και δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Το ερώτημα που θέτουν οι πολίτες της «παρουσιαζόμενης» από το ΠΑΣΟΚ και το πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου υπό οικονομική κατάρρευση χώρας, είναι γιατί σπαταλούνται τεράστια ποσά για καθαρά προσωπική «εσωτερική» προβολή του πρωθυπουργού;
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Ποιος ο ακριβής αριθμός υπαλλήλων της κρατικής ΕΡΤ που ακολούθησε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο εξωτερικό; Από ποια πρόσωπα αποτελείτο κάθε αποστολή; Να κατατεθεί αναλυτική ονομαστική κατάσταση.
2)Πόσο στοίχησαν στην κρατική ΕΡΤ τα έξοδα μετακίνησης κάθε αποστολής; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία και τα ανάλογα τιμολόγια.
3)Πόσο στοίχησε στην κρατική ΕΡΤ η διαμονή, η διατροφή, οι εσωτερικές μετακινήσεις της κάθε αποστολής; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία και τα ανάλογα τιμολόγια για κάθε δαπάνη.
4)Ποια η επιπλέον αμοιβή κάθε υπαλλήλου για την συμμετοχή του σε αποστολή στο εξωτερικό; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύεται η επιπλέον αμοιβή κάθε υπαλλήλου της κρατικής ΕΡΤ που συμμετείχε σε αποστολή στο εξωτερικό.
5)Ποιο το αντίτιμο που καταβάλει η κρατική ΕΡΤ όταν ανοίγει το κύκλωμα, δηλαδή όταν αποστέλλει τηλεοπτικό υλικό ή όταν κάνει μια απευθείας σύνδεση μέσω δορυφόρου;
6)Πόσο κόστισαν συνολικά στην κρατική ΕΡΤ οι πρόσφατες αποστολές του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό;
7)Δεν είναι προκλητικό η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου να ζητούν από τους πολίτες να σφίξουν το ζωνάρι και η κρατική ΕΡΤ να σπαταλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποστέλλοντας τεχνικούς, συνεργεία και δημοσιογράφους στο εξωτερικό για να καταγράφουν τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού;
8)Ποια είναι η γνώμη σας κ. Υπουργέ για τις συγκεκριμένες δαπάνες σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει παρουσιάσει την Ελλάδα ως οικονομικά καταρρέουσα;
9)Αυτός ήταν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τον περιορισμός της σπατάλης της κρατικής ΕΡΤ; "
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top