(Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαικών Αγορών)

Οι επαγγελματίες πωλητές στις λαϊκές αγορές της χώρας, μέσω του επίσημου συνδικαλιστικού τους οργάνου την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.), καταγγέλλουν την προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν λαϊκή αγορά δύο ταχυτήτων, διαχωρίζοντας τους πάγκους της λαϊκής αγοράς σε εκείνους που θα έχουν ταμειακή μηχανή θα κόβουν αποδείξεις για τους πελάτες και θα φορολογούνται κανονικά και σε εκείνους τους «πονηρούς», που δεν θα έχουν καθόλου, ή θα έχουν ταμειακές μηχανές αλλά δεν θα αποδίδουν κανένα φόρο προς το κράτος.

Επειδή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από συγκεκριμένα συμφέροντα που θέλουν με την πελατειακή σχέση που διαθέτουν προς διάφορους πολιτικούς, είτε της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, να αποφύγουν τη φορολόγηση και την ταμειακή μηχανή στον πάγκο, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τον ελληνικό λαό, τα φτωχά και μεσαία στρώματα που μας τιμούν ερχόμενοι στις λαϊκές αγορές και να στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα δεχτούμε παρεκκλίσεις, ή «πονηρά» παραθυράκια, στην επιβολή της ταμειακής μηχανής χωρίς καμία εξαίρεση στις λαϊκές αγορές.
Η Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α., είπε το μεγάλο ναι στις ταμειακές μηχανές, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει, θέλοντας παράλληλα να διαφυλάξει τον απαραίτητο θεσμό της λαϊκής αγοράς και δεν αρνήθηκε ποτέ τη συνεργασία η οποία θα έχει αμοιβαίο όφελος και για τους πωλητές και για τα έσοδα του κράτους, μπροστά στο μέγεθος της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.
Εμείς θέλουμε και μπορούμε να «βάλουμε πλάτη» προς όφελος του Ελληνικού λαού, αλλά κάποιοι άλλοι που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, δήθεν, τα συμφέροντα της λαϊκής αγοράς, όχι μόνο δεν θέλουν να «βάλουν πλάτη», αλλά βάζουν λυτούς και δεμένους προκειμένου να πετύχουν εξαίρεση ή ευνοϊκό «παραθυράκι» έτσι ώστε οι ταμειακές μηχανές στους πάγκους τους να αποτελούν μόνο ένα άχρηστο αξεσουάρ για καταναλωτές και εμπόρους.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, δηλώνει ξεκάθαρα, ότι το μέτρο πρέπει να ισχύσει ισόνομα και ισότιμα για όλους τους πάγκους της Λαϊκής Αγοράς, χωρίς εξαιρέσεις και υποσημειώσεις.
Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί μόνο μία ακόμη κατάφορη παραβίαση των όσων έχει υποσχεθεί ότι θα πράξει το Υπουργείο Οικονομικών.
Μια παραβίαση η οποία θα αποφέρει δύο ταχύτητες πάγκων στις λαϊκές αγορές : Τον πάγκο του έντιμου πωλητή επαγγελματία που κόβει αποδείξεις και πληρώνει φόρους και τον πάγκο του «πονηρού» που δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να διαλέξει, ξεκάθαρα, ποιο είδους πολίτη και εμπόρου προτιμά : τον έντιμο ή τον «πονηρό»;
Η ΠΟΣΠΛΑ δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια, για να δεί μια από τις μεγαλύτερες αδικίες σε βάρος των χιλιάδων μελών της, έντιμων εμπόρων.
Το Υπουργείο Οικονομικών τώρα δεν μπορεί να πεί ότι δεν γνώριζε, αν κάνει το λάθος και επιλέξει (είναι δυνατόν;) να υπηρετήσει τα συμφέροντα των «πονηρών» που θέλουν να αποφύγουν να φορολογηθούν….
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top