Οι οίκοι αξιολόγησης φαίνεται ότι δεν συγκινούνται από την “επιτυχία” Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής, αφού δεν αναθεωρούν τις αρνητικές αξιολογήσεις τους για την ελληνική οικονομία ούτε κατ’ ελάχιστον.
H Fitch θα διατηρήσει τις αρνητικές προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, που αξιολογεί με BBB+, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας παρά το δίχτυ ασφαλείας στο οποίο κατέληξε η ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα. “Η ανακοίνωση (της ΕΕ) ήταν θετική για το πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις βραχυπρόθεσμες επιλογές χρηματοδότησης και επιβεβαιώνοντας τη στήριξη των κρατών-μελών της ευρωζώνης για τις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», αναφέρει η Fitch σε ανακοίνωσή της. Περιττό να σας πούμε ότι η λέξη-κλειδί είναι ο προσδιορισμός “βραχυπρόθεσμες”. Για το μέλλον, κανείς δεν ξέρει…
«Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές, λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για τη μεσοπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς και της συνεχιζόμενης έλλειψης σαφήνειας όσον αφορά την στρατηγική χρηματοδότησης των δημοσιονομικών».
(zoomnews.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top