H πανελλήνια Ένωση Πυροτεχνουργών απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές όλων των κομμάτων με θέμα την φορολόγηση του επιδόματος των πυροτεχνουργών και των. συνοδών αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.
Η επιστολή έχει όπως παρακάτω:
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

εδώ και αρκετό καιρό, με αφορμή τα σοβαρότατα δημοσιοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τα οποία πλήρως κατανοούμε -αν και δεν έχουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά-, κυκλοφορούσαν φήμες σχετικά με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των ειδικών επιδομάτων επικίνδυνης εργασίας που λαμβάνει μέρος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στις επαφές που είχαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και με την φυσική ηγεσία των Υπουργείων που ανήκουμε, παίρναμε κάθε φορά την διαβεβαίωση ότι: «Αυτά τα επιδόματα δεν είναι δυνατόν να πειραχθούν». Με την κατάθεση όμως του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου στην Βουλή των Ελλήνων, την 24 Μαρτίου 2010, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι οι φήμες γίνονταν πραγματικότητα.
Το επίδομα αυτό δεν δόθηκε χαριστικά στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Αντιθέτως από συστάσεως των Τμημάτων και των Ομάδων Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών δόθηκε επίδομα όμοιο με των Στρατιωτικών με κοινό έργο και απασχόληση. Επιπροσθέτως είμαστε εμείς που καλούμαστε σε καθημερινή βάση να δώσουμε λύση στα προβλήματα που δημιουργούν η τρομοκρατία και η έκρηξη βόμβας, με κίνδυνο την ζωή μας και την σωματική μας ακεραιότητα. Να σας θυμίσουμε εδώ πως είμαστε τυχεροί που στις τάξεις μας έχουμε μόνο τέσσερις (4) συναδέλφους ελαφρώς τραυματισμένους, οι οποίοι αντιμετώπισαν τον θάνατο στο πολιτικό γραφείο της κ. Παπανδρέου, στην οικία του κ. Βουλγαράκη και παραλίγο στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη. Αναρωτηθείτε τέλος πόσοι από εσάς έχουν στοχοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο και ερχόμαστε εμείς με κίνδυνο της ζωής μας να «σώσουμε» την κατάσταση.
Ποιο είναι το ύψος του επιδόματος αυτού; Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα, το επίδομα το οποία λαμβάνουμε αντιστοιχεί στο 100% του βασικού μισθού του κατεχομένου βαθμού (ανεξάρτητα από το μισθολογικό μας κλιμάκιο) που λαμβάναμε την 31/12/1997 με τις προσαυξήσεις του πληθωρισμού έως και το 2004, χωρίς καμία αναπροσαρμογή του τρόπου υπολογισμού αυτού μέχρι σήμερα, για την οποία χρειάζεται κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μία λάθος ερμηνεία του νόμου μας κρατά δέσμιους στον βασικό μισθό του 1996 και έχουμε 2010…
Σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης του όλα αυτά τα χρόνια, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι: στην αρχή το επίδομα αυτό φορολογούταν. Στην συνέχεια και για αρκετά χρόνια ήταν πλήρως αφορολόγητο. Αργότερα η πολιτεία αποφάσισε να το φορολογήσει αυτοτελώς με 15%. Πριν από περίπου 2 χρόνια ο συντελεστής φορολόγησης του μειώθηκε από το 15% σε 5% και σήμερα προτείνεται η φορολόγησή του βάση της κλίμακας. Για εσάς όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι απλά νούμερα, για εμάς όμως είναι η επιβίωση των οικογενειών μας που στηρίζεται κατά πολύ στο επίδομα αυτό. Δεν γνωρίζουμε ακόμα κάποιον στο σύνολό μας που βρίσκει και εξουδετερώνει βόμβες απλώς από χόμπι.
Εδώ να σας επισημάνουμε ότι βάση του ασφαλιστικού που ισχύει μέχρι και σήμερα, οι ασφαλισμένοι μετά το 1993, δέχονται επιπλέον κρατήσεις στο ανωτέρω επίδομα για διάφορα ταμεία της τάξεως του 20,22%. Όπως αντιλαμβάνεστε, το ήδη χαμηλό επίδομα σε συνδυασμό με την αυξημένη φορολόγησή του, η οποία θα κυμανθεί από 24% έως 36%, βάση φορολογικής κλίμακας, θα συρρικνωθεί κατά 50% και πλέον.
Επαναλαμβάνουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, αλλά η διάταξη αυτή οδηγεί σε σύνταξη τους παλιούς πυροτεχνουργούς – συνοδούς αστυνομικών σκύλων (σαν συνταξιούχοι θα λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από τον μισθό τον οποίο θα λάμβαναν αν παρέμειναν στην ενέργεια) και απομακρύνει την ιδέα σε νέους να παραμείνουν στην Υπηρεσία, υποβάλλοντας αίτηση μετάθεσης και τέλος θα αποτελέσει αντικίνητρο προκειμένου να αποφασίσει κάποιος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο και άκρως επικίνδυνο επάγγελμα. Ήδη στο Τ.Ε.Ε.Μ. Θεσσαλονίκης υποβλήθηκαν αυθημερόν δύο (2) παραιτήσεις και όπως πληροφορηθήκαμε ακολουθούν τουλάχιστον άλλες επτά (7). Στο Τ.Ε.Ε.Μ. Αθηνών υποβλήθηκε ήδη μια (1) αίτηση μετάθεσης και αντίστοιχος με το Τ.Ε.Ε.Μ. Θεσσαλονίκης θα είναι και ο αριθμός των παραιτήσεων. Αλήθεια, ποιος θα εξουδετερώνει ύποπτα αντικείμενα όταν άγνωστοι θα τα τοποθετούν στα πολιτικά σας γραφεία; Και όχι μόνο εκεί… Θυμηθείτε ότι τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα ελέγχουμε τους χώρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου εσείς συνεδριάζετε, για εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Μία πρόταση (άρθρο 5, παρ.7, ..."καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση «....» των ειδικών επιδομάτων επικίνδυνης εργασίας που καταβάλλονται στα σώματα ασφαλείας"…) στο φορολογικό νομοσχέδιο μπορεί να αποδεκατίσει Υπηρεσίες; Το μέλλον είναι κοντά… Και η απόφαση δική σας!
Ζητούμε και ευελπιστούμε στην στήριξη σας κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου, ώστε τελικά να μην ψηφιστεί η ανωτέρω διάταξη.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top