Επιστρέφουμε , για μια ακόμα φορά στα της ονοματολογίας για την ΟΝΝΕΔ Αχαϊας , με τη διαφορά οτι τα πράγματα πλέον αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν τόσο για τις υποψηφιότητες όσο και για τις ....τοπικές στηρίξεις...
- Νίκος Κακαφώνης : κατέρχεται οριστικά υποψήφιος ,με τη ελπίδα πάντα να ισχυροποιηθεί με μια πιθανή εκλογή Χατζή στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.
Αντλεί ψήφους κατά κύριο λόγο από τον σκληρό πυρήνα Σαμαρά στην Αχαϊα, ενώ εκφράζεται απαξιωτικά για όσους στήριξαν την υποψηφιότητα Μπακογιάννη, προσπαθώντας να επιτύχει τη μεγιστη συσπείρωση του πυρήνα αυτού στο πρόσωπό του.
Κύριος υποστηρικτής του από το χώρο του ΤΕΙ Πατρών, η ομάδα Αργ. Βαγενά -Στ. Ντάντου που είχαν συστήσει την σπουδαστική παράταξη ΜΑΤΙ, ωστόσο στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές είχαν ανακοινώσει προσχώρησή τους στην.....ΠΑΣΠ!!!!
Ενδεχομένως αυτό να του κοστίσει ,αφού δεν υπάρχουν και οι καλύτερες σχέσεις όπως μπορεί να καταλάβει κανείς εύκολα μεταξύ της ΔΑΠ και της πρώην ομάδας ΜΑΤΙ.
Θα έχει ως φαίνεται τη στήριξη και μιας μικρής μερίδας της ΔΑΠ-ΑΕΙ , όχι όμως ικανού αριθμού ώστε να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα.
Στα μείον του συγκαταλέγεται και ο τίτλος του ως Αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια της θητείας της Χριστίνας Αλεξοπούλου, που κατά κοινή ομολογία υπήρξε μακράν η....χειρότερη περίοδος για την ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΙΑΣ από το 1995 και εντεύθεν.
Σε κάθε περίπτωση παραμένει ένας εκ των δύο βασικών υποψηφιοτήτων με μεγάλες πιθανότητες νίκης, ειδικά αν επαληθευτούν οι ψίθυροι που θέλουν όποιον εκλεγεί στις 18 Απριλίου να επιβάλει τη ...θέλησή του στο Επαρχιακό.
-Απόστολος Γεωργόπουλος : Άλλη μία σίγουρη υποψηφιότητα στην Αχαϊα. Στήριξε εσωκομματικά την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, χωρίς να αποτελεί όμως μέλος του δηλωμένου Μητσοτακικού μπλόκ στην Αχαϊα.
Ασχολείται χρόνια με την ΟΝΝΕΔ Αχαϊας και χαρακτηρίζεται ως η πιό έμπειρη υποψηφιότητα .
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εσωκομματικής διαδικασίας είχε έρθει σε ρήξη με την ηγετική ομάδα της ΟΝΝΕΔ (Αλεξοπούλου-Κακαφώνης) και αρνήθηκε να συμμετέχει στην Νομαρχιακή Επιτροπή.
Αντλεί ψήφους τόσο από τη ΔΑΠ-ΤΕΙ όσο και από τη ΔΑΠ-ΑΕΙ και, φαινομενικά τουλάχιστον , θεωρείται φαβορί στην κούρσα.
Στα συν του οι πολύ καλές σχέσεις που έχει με τα πολιτικά γραφεία του νομού, παρά την ιδιαίτερη ενασχόλησή του με αυτό του Νίκου Παπαδημάτου .
Μεγάλη δύναμη , φαίνεται να έχει και στις επαρχίες της Αχαϊας, τόσο στη Αιγιάλεια όσο και στη Δυτική Αχαϊα από όπου και κατάγεται, ενώ έχει πολύ καλές σχέσεις και με τους ψηφοφόρους του Σαμαρά που δεν συγκαταλέγονται στο σκληρό πυρήνα.
Στα μείον του, οτι δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τις εξελίξεις της ΟΝΝΕΔ σε κεντρικό επίπεδο και οτι δεν αναμένεται να ταχτεί υπέρ κάποιου υποψηφίου .
- Θανάσης Παλούμης : όλοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο καθόδου του , και επβεβαιώνεται το σενάριο που τον θελει να ανακοινώνει μάλιστα τη στήριξή του, στην υποψηφιότητα Κακαφώνη, καθ' υπόδειξη του σκληρού Σαμαρικού πυρήνα στον οποίο ανήκει.
Οι επόμενες ημέρες μέχρι το Εκτακτο Συνεδριο (14/3) θα κρίνουν πολλά για την υποψηφιότητά του.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί η ιδιαίτερη κινητικότητα την οποία επιδεικνύει η ομάδα Άρη Σπηλιωτόπουλου στην Αχαϊα, ζυγίζοντας καταστάσεις και περιμένωντας να διαμορφωθεί το τοπίο ώστε να στηρίξει την κατάλληλη στιγμή, τη...σωστή υποψηφιότητα...
Πιστεύουμε οτι στο...4ο μέρος της ονοματολογίας θα σας έχουμε και τις τελικές ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες στο νομό Αχαϊας....
(από τον γαλάζιο Αχαιό) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top