Επιτόκιο 7% ενδέχεται να αναγκαστεί να προσφέρει το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να πουλήσει ομόλογα, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στο Bloomberg.
Όπως εξηγεί το πρακτορείο, θεσμικοί επενδυτές όπως η εταιρεία Kokusai Asset Management Co, που αποτελεί το μεγαλύτερο fund ομολόγων της Ασίας, αναγκάστηκαν να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους στα ελληνικά κρατικά ομόλογα όταν η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας υποβαθμίστηκε. Και αυτό γιατί τέτοιου είδους funds λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι τους επιτρέπουν να επενδύουν σε ομόλογα με υψηλή αξιολόγηση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, και εν μέσω σεναρίων για την έκδοση νέων ομολόγων αυτή την εβδομάδα, παράγοντες της αγοράς τονίζουν την κρισιμότητα της επόμενης κίνησης του ΟΔΔΗΧ. «Ο Χριστοδούλου πρέπει να διασφαλίσει ότι θα διαχειριστεί το deal σωστά. Εάν υπάρξει η επανάληψη των όσων έγιναν με το deal των 5ετών, θα βρεθούν αποκλεισμένοι από την αγορά για πολύ καιρό», δηλώνει στο Bloomberg ο Thomas Kirchmair, διαχειριστής της Deka Investment στη Φρανκφούρτη.
Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των 5ετών ομολόγων που είχε εκδώσει στις 25 Ιανουαρίου ο ΟΔΔΗΧ σημείωσαν μεγάλη πτώση κατά τις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσής τους.
Το Bloomberg έχει μεταδώσει από την Παρασκευή τις πληροφορίες που θέλουν τη γερμανική κρατική τράπεζα KfW να αγοράζει ελληνικά ομόλογα με την εγγύηση του γερμανικού κράτους. Όπως εξηγεί το πρακτορείο, οι αγορές θα γίνουν μόνο στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, δηλαδή εάν το ελληνικό δημόσιο δεν καταφέρει να δανειστεί χρήματα από την αγορά ομολόγων.
(isotimia.gr) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top