«Πληρώνομαι από το κράτος με το ποσό των 2.300 ευρώ το μήνα. Δεν μου φθάνουν ασφαλώς αλλά προσπαθώ να κάνω αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου, στη ζωή να απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που μπορώ» δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές»…
Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’ και συζήτησε μαζί του για όλα όσα έχουν προκύψει τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην κεφαλή της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ειδικά για το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας και την εκκλησιαστική περιουσία ο Ιερώνυμος δίνει για πρώτη φορά όλες τις απαντήσεις.
Οι κάμερες της εκπομπής ακολούθησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για δύο 24ωρα, στο σπίτι του, στην εκκλησία, στους δρόμους της Αθήνας και βέβαια στο γραφείο του.
Ανάμεσα στα θέματα που έθεσε με τα ερωτήματά του ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι: Η εκκλησιαστική περιουσία. Η αξιοποίηση των «φιλέτων» της Εκκλησίας στο κέντρο της Αθήνας. Ο χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Οι σχέσεις του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πρωθυπουργό. Τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους.
Η ιθαγένεια των μεταναστών. Το όνομα της FYROM. Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Η υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου. Το Τζαμί της Αθήνας. Τα παιδικά του χρόνια στα Οινόφυτα.
Η ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων 28 Μαρτίου 2010, στις 22.50, στο «MEGA».
(romfea.gr)1 σχόλια :

babis3565 είπε... 26 Μαρτίου 2010 - 12:06 μ.μ.

Όταν σου πληρώνουν τα πάντα και τα κοάλα,(σπίτι-φαγητό-μετακινήσεις-ένδυση-υπόδηση και άλλα πολλά) και σου δίνουν κι απο πάνω 2.300€ (λέει αυτός 2.300) και είσαι και μουγγός (μουγγοεπίσκοπος) έναντι όλων αυτών που μας φερμάρει ο επι των λαιμών μας κατσικωμένος goofy, που στο διάολο δε σου φθάνουν τα 2.300, ενώ εγώ προσπαθώ να ζήσω την 4μελή οικογένεια μου με 1.500€ ώς ιδιωτικός υπάλληλος. Τώρα να πάει το μυαλό μου αλλoύ???

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top