Η ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να βαπτίζει τo κρέας ψάρι εδώ και χρόνια είναι μοναδική…..
Έτσι λοιπόν αυτές τις ημέρες τα γνωστά χρυσά παπαγαλάκια της τηλεόρασης μας ενημέρωσαν για το δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο για τους έχοντες μέχρι 30.000 ευρώ εισόδημα θα υπάρξει και μείωση φόρου! Κανείς όμως από αυτούς τους δημοσιογράφους δεν μίλησε για την αλήθεια της άγριας μείωσης του αφορολόγητου από 12.000 ευρώ σε 6.000 , μέτρο που χτυπάει ανελέητα την μικρομεσαία ελληνική οικογένεια.
Για να καταλάβουμε όλοι, φέρνω σαν παράδειγμα ένα ζευγάρι μισθωτών με αρκετά χρόνια υπηρεσίας με δύο παιδιά και με ετήσιο εισόδημα περίπου 25.000 ευρώ ο καθένας, για να «κτίσει» (εφευρετική λέξη) αφορολόγητο 12.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει περίπου 15.000 ευρώ. (Για 10 μήνες που απομένουν δηλαδή θα πρέπει να μαζεύει αποδείξεις αξίας 1500 ευρώ το μήνα!!). Πως λοιπόν αυτή η οικογένεια θα μαζέψει το σύνολο των αποδείξεων που χρειάζονται όταν διαθέτει το σύνολο σχεδόν του μισθού για την εξόφληση δανείων, πιστωτικών καρτών, σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινητά τηλέφωνα, ενοίκια και φροντιστήρια για τα παιδιά τους; Έτσι είναι αναπόφευκτο στο τέλος εκτός από τον φόρο εισοδήματος να πληρώσει και το χαράτσι το οποίο στην ουσία είναι τα χρήματα που το κράτος υποτίθεται θα τα μάζευε από φοροφυγάδες και το μαύρο χρήμα.
Βέβαια έχω τη πεποίθηση ότι στα πλαίσια της άκρατης προπαγάνδας στο κοντινό μέλλον θα ……απολαύσουμε και την σχετική διαπόμπευση κάποιων που θα έχουν την ατυχία να πιαστούν στο δόκανο της εφορίας και οι οποίοι θα πληρώσουν και το μάρμαρο της προσπάθειας του κράτους να δείξει το πόσο άτεγκτο είναι. Και ένα ερώτημα για τον υπουργό οικονομικών….. Ενημερώστε μας κύριε υπουργέ το πόσα χρωστάνε οι καναλάρχες στο κράτος και πως σκοπεύετε να τα πάρετε; (Μήπως τελικά κάποιοι θα πληρώσουν τα χρέη τους …..σε περγαμόντο;)3 σχόλια :

Dexi Extrem είπε... 11 Φεβρουαρίου 2010 - 2:45 μ.μ.

Φροντηστήρια και εξωσχολικά παιδιών δεν μπαίνουν δηλ. μέσα;

Ανώνυμος είπε... 13 Φεβρουαρίου 2010 - 7:47 μ.μ.

Μήπως ξέρετε τι θα γίνει με το αφορολόγητο των τριτέκνων και πολυτέκνων; Ήταν 12.000+10.000=22.000 για τρίτεκνους προσαξαυνόμενο κατά 1.000 € για κάθε παιδί πάνω από τα 3 παιδιά.

ONLINE-PRESS είπε... 13 Φεβρουαρίου 2010 - 8:00 μ.μ.

Από πληροφορίες μας θα εξακολουθήσει να ισχύει το επιπλέον αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με τον αριθμό των παιδιών και δεν θα υπάρχει σύνδεση με την προσκόμιση των αποδείξεων.
Βέβαια δεν το έχουνε πει καθαρά.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top