Γράφει ο Πρασινοφρουρός
Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να διαχειρίζεται τις τύχες του Ελληνικού λαού ;
Είναι εθνικά επικίνδυνος και αυτός και η κυβέρνηση του. Δηλώνει με τόση άνεση ότι η Ελλάδα πλέον δεν έχει την εθνική της κυριαρχία.
Τι να πεις και τι να σχολιάσεις δεν υπάρχουν λόγια οι πράξεις του τα λένε όλα.
Θαυμάστε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνόδου...
«Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία επιτήρησης» δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη λήξη της Συνόδου. «Δεν το κρύβω» συνέχισε. «Δεν πρέπει να το κρύβουμε. Αφαιρέθηκε ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας θέματα. Ας κάνουμε τώρα τη δουλειά μας με σκοπό η Ελλάδα να γίνει ξανά κυρίαρχη της τύχης της». «Αυτό είναι αίτημα και του ελληνικού λαού, το οποίο εκφράζεται μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα επιπλέον μέτρα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος κατά 4%» συμπλήρωσε. Αυτή τη βούλησή μας αξιολόγησαν οι εταίροι μας, είπε ο Πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «Πραγματικά αγωνιστήκαμε και παλέψαμε για να τους πείσουμε».
Και παρασκήνιο προ διμήνου με το ΔΝΤ :
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εμπλοκή του ΔΝΤ, ο Πρωθυπουργός είπε πως «σε παρόμοιες κρίσεις, εκτός ευρωζώνης, το ΔΝΤ έχει συνδράμει και η ευρωζώνη δεν έχει την τεχνογνωσία σε ορισμένα ζητήματα». Υπενθύμισε επίσης πως ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με τον κ. Στρος- Καν προ διμήνου. Επέμεινε ακόμη πως πρόκειται για τεχνική βοήθεια στο πλαίσιο της διαδικασίας επιτήρησηςμε την οποία «αφαιρείται ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας», που με τις προσπάθειές μας μπορούμε να πάρουμε πίσω.
Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της αλλαγής...
(citypress-gr) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top