Προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Θα αγοράσουμε ΤΩΡΑ 6 γαλλικές φρεγάτες, ενώ είναι άγνωστο ΤΙ έγιναν κάποιες ΑΛΛΕΣ 6 που πριν παροπλισθούν αναβαθμίσθηκαν με 381. 578.500 ευρώ!

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλε
Την παραμονή της μετάβασης του Πρωθυπουργού στο Παρίσι ανακοινώσατε ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στην υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας κόστους 10 δις ευρώ. Ταυτόχρονα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι θα αγοράσουμε από τη Γαλλία 6 φρεγάτες , χωρίς να αναφερθεί στη τιμή αγοράς που προφανώς αγνοεί.
Και κατά την συνάντησή τους οι κύριοι Παπανδρέου και Σαρκοζί θα συζήτησαν ασφαλώς πέραν της γαλλικής οικονομικής υποστήριξης προς την Ελλάδα ΚΑΙ το θέμα των 6 φρεγατών. Βεβαίως ο Πρωθυπουργός σας διέψευσε για τους εξοπλισμούς των 10 δις ευρώ, αλλά η διάψευσή του ΔΕΝ είναι και τόσο αξιόπιστη δεδομένου ότι είναι γνωστές οι ανακολουθίες του. Και πάντως δεν νομίζω να περιλαμβάνει και τις 6 φρεγάτες αφού ο Γάλλος πρόεδρος άρχισε ήδη να τις "πακετάρει". Με την ευκαιρία , όμως αυτή θα ήθελα να σας θυμίσω κάποιες ΑΛΛΕΣ γαλλικές φρεγάτες που από τον ναύσταθμο πέρασαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στην ειδησεογραφία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Ήσαν και εκείνες 6 ανήκαν στον στόλο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά επρόκειτο να αποσυρθούν από την ενεργό δράση και να παροπλισθούν διότι ήσαν μεγάλης ηλικίας και επέβαλαν την απόσυρσή τους οι κανονισμοί του ΝΑΤΟ. Αλλά αγαπητέ κ. Βενιζέλε, η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ΔΕΝ συμμερίστηκε τους ΝΑΤΟικούς κανονισμούς και παρέβλεψε την ηλικία των πολεμικών πλοίων. Και στις 12 Φεβρουαρίου 2003 υπέγραψε σύμβαση για "Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζώνης" των 6 πεπαλαιωμένων γαλλικών φρεγατών αντί ποσού 381.578.500 ευρώ!
Το "παράδοξο" όμως είναι ότι με την αναβάθμιση ή τον εκσυγχρονισμό ΕΚΕΙΝΩΝ των φρεγατών είχαν διαφωνήσει ο αρχηγός του ΓΕΝ και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού! Θεωρώντας το κόστος της αναβάθμισης δηλαδή περίπου 382 εκατομμύρια ευρώ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ.
Παρά ταύτα 8 μήνες αργότερα και για την ακρίβεια στις 30 Οκτωβρίου 2003, υπεγράφη νέα σύμβαση για την αναβάθμιση και 4 ηλικιωμένων πυραυλακάτων, συνολικού κόστους 104.615.000 ευρώ... Όλη αυτή η ιστορία των αναβαθμίσεων θα περνούσε αθόρυβα ΕΑΝ δεν εμφανιζόταν τέως στέλεχος του γαλλικού ομίλου εταιρειών THALES με μια εντυπωσιακή καταγγελία που δημοσιεύθηκε σε δύο παρισινές εφημερίδες. Στην κεντρώα "Le Monde" και στην αριστερή "Liberation" Σύμφωνα δε με τη δημοσιευθείσα καταγγελία το στέλεχος εκείνο έδωσε ΜΙΖΑ για να ανατεθεί στην εταιρεία του η αναβάθμιση των γερασμένων πολεμικών -φρεγατών και πυραυλακάτων του ελληνικού Στόλου.
Βέβαια ο τότε υπουργός Άμυνας προσέφυγε ως ανακοίνωσε, στη γαλλική Δικαιοσύνη για το θέμα της ΜΙΖΑΣ και δικαιώθηκε. Ωστόσο παραμένουν ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ τρία σημαντικά ερωτήματα , αγαπητέ κύριε Βενιζέλε.
ΠΡΩΤΟ: Γιατί διαφώνησε για την αναβάθμιση των υπό απόσυρση ηλικιωμένων πλοίων και δη εγγράφως ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού;
ΔΕΥΤΕΡΟ: Γιατί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία παρά τη διαφωνία των ναυάρχων προχώρησε στην πανάκριβη αναβάθμιση;
ΤΡΙΤΟ: Τι "έβγαλε" η έρευνα που διέταξε ο κατόπιν υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Σπήλιωτόπουλος που ΟΥΔΕΠΟΤΕ μάθαμε;
Στα 3 αυτά ερωτήματα μπορείτε εσείς να δώσετε ανάλογες απαντήσεις;
Φιλικά
Ζήνων- απλός πολίτης.
(Το γράμμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερος") 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top