Διέρρευσε από την Ρηγίλλης ότι ο επόμενος Γ.Γ της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα είναι .... ο βουλευτής κ. Τασούλας μιας και αποτελεί την επιλογή του κ. Σαμαρά. Μάλιστα συγκεκριμένα διαβάσαμε ότι ο βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας, ενημερώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, όταν τον κάλεσε στο γραφείο του στη Ρηγίλλης και του ζήτησε να είναι υποψήφιος..... Ο κ. Τασούλας τον ευχαρίστησε και απεδέχθη την πρόταση. Και η ερώτηση η δική μας είναι ποιος κοροιδεύει ποιον και για ποιο λόγο τότε θα γίνει ψηφοφορία. Μήπως κύριοι της Νέας Δημοκρατίας κοροιδεύεται τους εαυτούς σας;
Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε ότι οι απλοί οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας επιζητούν τις απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες στην συγκεκριμένη εκλογή δεν έχουν να κάνουν με μια απλά αρχηγική επιλογή αλλά έχουν να κάνουν με την ελεύθερη επιλογή του προσώπου από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αντιγράφω από το καταστατικό την διαδικασία εκλογής και ευελπιστούμε, για το καλό του κόμματος, οι υποψηφιότητες για τη θέση να είναι περισσότερες από μία....
Διαδικασία εκλογής Γενικού Γραμματέα
1. Υποψηφιότητες για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα υποβάλλονται με απλή δήλωση των ενδιαφερομένων μελών της K.O. στον Πρόεδρο της οικείας τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της K.O.
2. H Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τους τρεις αρχαιότερους σε θητεία Βουλευτές του Κόμματος, οι οποίοι, σε περίπτωση κωλύματος, αναπληρούνται από τους αμέσως επόμενους σε θητεία Βουλευτές. H Εφορευτική Επιτροπή επιλέγει τους ψηφολέκτες εκ των μελών της K.O.
3. Για την εκλογή του Γενικού Γραμματέα καταρτίζεται ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο αναγράφονται, κατ' απόλυτη αλφαβητική σειρά, όλοι οι υποψήφιοι. Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να θέσει στο ψηφοδέλτιο έναν (1) μόνον σταυρό προτίμησης. Περισσότεροι σταυροί προτίμησης καθιστούν το ψηφοδέλτιο άκυρο.
4. Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκλέγεται εκείνος που συγκεντρώνει το ήμισυ πλέον ενός των σταυρών προτίμησης των ψηφισάντων. Σε περίπτωση κατά την οποία ουδείς εκ των υποψηφίων συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία κατά τ' ανωτέρω, διενεργείται επαναληπτική εκλογή μεταξύ των δύο επικρατέστερων, εκλέγεται δε ως Γενικός Γραμματέας της K.O., αυτός που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση μεταξύ των ισοψηφισάντων.
5. Αν ο Γενικός Γραμματέας της K.O., εκλείψει, καθ' οιονδήποτε τρόπο, διενεργείται εκλογή για την ανάδειξη νέου Γενικού Γραμματέα στην αμέσως επομένη συνεδρίαση της K.O. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top