Βαριά προσβλητικός για την κυβέρνηση Παπανδρέου εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια γεύματος με τους πρέσβεις της ΕΕ στην Αγκυρα την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zoomnews.gr, ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφέρθηκε αυτοβούλως στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα εκφράζοντας την προθυμία του να στείλει στην Ελλάδα Τούρκους εμπειρογνώμονες προκειμένου να βοηθήσουν το οικονομικό επιτελείο στην προσπάθεια ανάκαμψης.
Μάλιστα ανέφερε ότι η Ελλάδα ζητά την οικονομική βοήθεια της ΕΕ, προκαλώντας την παρέμβαση του Ελληνα πρέσβη Φώτη Ξύδα, ο οποίος ήταν παρών και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα για οικονομική αλλά για πολιτική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί για τη “φιλική” πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού αλλά δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια αντίδραση, επιμένοντας στην τακτική της αποσιώπησης των δυσάρεστων και της υπερπροβολής των ευχάριστων που συμβαίνουν στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top