Η κυβέρνηση επιθυμεί να χρίσει τον αμερικανό ηθοποιό πρέσβη καλής θελήσεως για να διαφημίσει τον ελληνικό τουρισμό
«Καλό μάτι» διαθέτει ο κ. Τομ Χανκς, είχε εκτιμήσει από τον περασμένο Ιούλιο ο καθηγητής κ. Δ. Παντερμαλής, όταν ο δις βραβευμένος με Οσκαρ αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός ταινιών επισκέφθηκε με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό σημαίνει, όπως ειπώθηκε τότε, ότι είναι σε θέση να εντοπίζει εύκολα τα ιδιαίτερης τέχνης και ποιότητας αρχαία έργα και να τα προβάλλει σε τρίτους.
Αυτό το «καλό μάτι» του 50χρονου Χανκς και τη διεθνή φήμη που τον ακολουθεί σπεύδει τώρα η κυβέρνηση να επιστρατεύσει για να δώσει ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, που λόγω της οικονομικής κρίσης και των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων για τη χώρα μας από τα ξένα ΜΜΕ κινδυνεύει σοβαρά. Ενας «Ναυαγός», για να θυμηθούμε και την ομώνυμη ταινία του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις, στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει ο Χανκς, μπορεί άραγε μόνος του να σώσει τον τουρισμό από πιθανό ναυάγιο;
Αυτό θα φανεί στην πράξη, αφού η υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Αντζελα Γκερέκου έχει πρώτους στη λίστα τον αμερικανό ηθοποιό, πρωταγωνιστή του «Κώδικα Ντα Βίντσι», και τη σύζυγό του ώστε να κλείσει μια ειδική συμφωνία μαζί τους, με σκοπό να προβληθεί μέσα από τις ταινίες του ο μύ θος της τουριστικής Ελλάδας. Με δυο λόγια οι αρμόδιοι για τον τουρισμό σπεύδουν να «πολιορκήσουν» το ζεύγος Χανκς για κάποια ταινία του ηθοποιού που είτε θα έχει θέμα την Ελλάδα, είτε τα γυρίσματά της θα γίνουν στη χώρα μας. Οπως συνέβη πρόσφατα με την ταινία «Μy life in ruins» με πρωταγωνίστρια την αμερικανίδα, επίσης ελληνικής καταγωγής, ηθοποιό Νία Βαρντάλος και με παραγωγούς το ζεύγος Χανκς.
(BHMA) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top